31 Ekim 2019 Perşembe

Kore Dizisi : Rookie Historian

Herkese merhabalar efenim,
İlk başta ön yargıyla başladığım bir dizi daha sonlandı ve ön yargılarım da ne kadar da haklı olduğumu ortaya koymuş oldum.Şu Shin Se-Kyung denen kız kimin torpiline bütün yakışıklı adamların karşısına konuluyor gerçekten çok merak ediyorum ve bütün dizileri kız berbat oyunculuğu ve ablak suratıyla berbat ediyor kızın izlediğim bütün dizilerini erkek baş rol oyuncusunu çok sevsem bile yarım bırakıyorum artık dayanamıyorum :/ Cha Eun-Woo 'yu Astro grubundan tanıdık ama daha sonra My ID Is Gangnam Beauty dizisi ile kendine bir çok kişiye aşık etmeyi başadı bence zamana ilerleyen iyi de bir oyunculuğu var ama bence hem dönem dizisine yakışmamış hem de bu kızla hiç yakışmamışlar :/ Dizi nerden bakarsanız bakın elinizde patlıyor :/

Konusu:
Dizi, 19. yüzyıl'da, kadın olduğu için hoş karşılanmamasına rağmen tarihsel kayıtlar yazan Goo Hae-Ryung’un (Shin Se-Kyung) etrafında dönmektedir. Hae-Ryung, cinsiyet ayrımcılığına, cinsiyetten kaynaklı ön yargılara ve toplumsal statü ayrımcılığına karşı mücadele eder.

Karakterleri:
Shin Se-Kyung dizide saray tarihçisi olmak isteyen Goo Hae-Ryung karakterini canlandırmaktadır. Kadın olduğu için ayrımcılığa uğramaktadır. Ancak o tüm bunlara karşın pes etmeyerek bir tarihçi olarak görevlerini yerine getirmek ve dünyada herkesin eşit olduğunu kanıtlamak istemektedir.

Cha Eun-Woo dizide Prens Lee Rim karakterini canlandırmaktadır. Hayatı boyunca hiç romantik bir ilişkisi olmamıştır. Ancak gerçek kimliğini saklayarak kaleme aldığı romantik türündeki romanlar ile Hanyang şehrinde oldukça popülerdir. Bir prens ve popüler bir roman yazarı olarak iki farklı hayat sürerken Goo Hae-Ryung (Shin Se-Kyung) ile tanışır ve ona âşık olur.

Park Ki-Woong dizide Joseon Hanedanlığının veliaht prensi olan Lee Jin karakterini canlandırmaktadır. Prens Lee Rim (Cha Eun-Woo) için sevgi dolu bir abidir. Kişisel açgözlülükleri için kendisini yönlendirmeye çalışan güçlere karşı durmaktan korkmayan özverili ve halkı için iyi şeyler yapmaya çalışan birisidir.

Lee Ji-Hoon dizide bir devlet memuru olan Min Woo-Won karakterini canlandırmaktadır. Joseon Hanedanlığının en güçlü kişisi olan Min Ik-Pyung'un en küçük oğludur. Babasının sahip olduğu güce güvenmeden ve arkasını ona yaslamadan kendi inandığı değerlere göre hareket eder. Devlet memuru olamadan önce bile Kralın takdirini kazanabilmiş, dik başlı birisidir.

Park Ji-Hyun dizide Veliaht Prens Lee Jin’in (Park Ki-Woong) kişisel tarihçisi olan Song Sa-Hee karakterini canlandırmaktadır. Sadece kızları olan bir ailede dünyaya gelmiştir ve evin en büyük kızıdır. Ailesi tarafından bir ev kadını olması için çok baskı görür. Ancak o bütün bu baskıya dayanarak tarih sınavına girer ve bu sınavda birinci olur. Daha sonra, Veliaht Prens Lee Jin’in her anını kaydetmekten sorumlu olan tarihçi görevi verilir. Bu süreçte, veliaht prensin güçlü görünümüne karşın yalnız bir insan olduğunu keşfeder ve elinde olmadan ona karşı sahip olmaması gereken duygular beslemeye başlar.

Rookie Historian Goo Hae Ryung

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...