12 Mayıs 2016 Perşembe

Maydanoz Time : Etkinlik - Oda Müziği Konseri

Herkese merhabalar millet ...

Etkinliklerden etkinliklere koşturduğum şu dopdolu zamanlarda postları sallamasyon yapıyorum farkındayım.Fakat hep bi yorgun hep bi acelem oluyor.O yüzden yine bir etkinliğimi anlatıp kaçıcam.

Öğrencilerin yaptığı her türlü etkinliği seviyorum ve destekliyorum.Hem yeni bir şeyler öğreniyorum hem de keyifli zaman geçiriyorum bu konserde o zamanlarda biri oldu diyebilirim.

Değişik bir performanstı açıkçası.Repertuvar birbirinden alakasız şarkılardan meydana gelse de ben oldukça beğendim.

En çok Sarı Gelin 'i ve Başındaki Yazmayı Sarıya mı Boyadın 'ı beğendim.En kötü ise maalesef çok sevdiğim bir şarkı olmasına rağmen Get Lucky performansıydı.Bence yalın yapılmamalı bilgisayar destekli hali daha iyi :)

Oda Müziği Nedir?

Orkestra olarak adlandırılamayan, en az iki en çok on müzisyen tarafından oluşturulan müzik türü, oda müziği olarak adlandırılır. Oda müziği, orkestra şefi gibi herhangi bir yönetici olmaksızın yapılır. Çünkü ikili (düo), üçlü (trio), dörtlü (quartet) vb. şekilde yapılan oda müziği icra edilirken her bir müzisyen yoruma kendi uslubunu katar ve bu sayede bir bütünlük oluşturulur. Ancak yine de müzisyenlerden biri yönetici olarak olmasa da yönlendirici olarak görev alır. Oda müziğinin adı, icraların herhangi bir konser salonunda değil de bir odada ya da küçük bir salonda yapılmasından ileri gelir. Genel olarak rastlanabilecek oda müziği toplulukları yaylı çalgılar dörtlüsü şeklindedir. Bu grup iki ke­man, bir viyola ve bir viyolonselden meydana gelir.



Program:

Élégie, Op.24 - Gabriel Fauré
Sarı Gelin – Düz. Cihat Aşkın
Zülüf Dökülmüş Yüze – Düz. Piyano - Öğr.Gör. Birol Işıkdemir
Viyola-Öğr. Gör. Barış Kardeş
Başındaki Yazmayı Sarıya mı Boyadın - Düz. Öğr.Gör. Alper Görsev
Ballade No.2 (Kumru) – Fazıl Say
Deliver Us (Song from The Prince of Egypt) – Hans Zimmer
Get Lucky – Daft Punk Düz. Pentatonix



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kore Dizisi : Queen Of Tears

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de şu an güncel olan bir diziden bahsedicem. Baş roldeki adamı çok sevmesem de onun baş rolünde olup da ...