26 Ocak 2019 Cumartesi

Kore Dizisi : Memories of the Alhambra

Herkese merhabalar efenim ...

Netflix orijinal yapımı olan bir Kore dizisi ile devam ediyoruz.Baş rolünde tanıdığımız ünlü iki isim var : Hyun Bin ve Park Shin-Hye.Gerçi Park Shin Hye sırf Hyun Bin var diye kabul etmediyse ben de ne olayım.Kadın Kore de en ünlü aktiristlerden ve bundan önce bir çok ünlü erkek isimle oynadı ama baş rolde olduğunu açıkça belli ediyordu ki Kore dizilerinde genelde kadın üzerinden anlatılır diziler ilk defa bir dizi de Shin Hye i ikinci rol gibi bir şeyde görmüş oldu.Dizi sırf Hyun Bin nin üzerinde yürüyordu tabi bu da yer yer sıkıcı yaptı diziyi.Tamam çok tatlı şarap gibi adam ama bu diziler genel olarak kadınlar izlediği için kadınlar kendileriyle özdeşleşeceği karakterler isterler bu dizi de öyle bi kadın karakter yansıması yoktu maalesef kadın karakter ikinci plandaydı.

Dizinin konusuna gelicek olursak aslında türü elbette beklenildiği üzere Romantik Komedi değil.Bilim Kurgu hatta yer yer Fantastik ögelerde gördük diyebiliriz.Black Mirror'un bir bölümünden sanki dizi yapmış gibilerdi bu diziden önce bu konsepti daha birçok Amerika tabanlı filmlerde görmüştük.Mesela en son artık distopik bir evren şeklinde olmuş Ready Player One ! Bir yandan gizem bir yandan bilim kurgu ögeleri başlarda ilgi çekici olsa da dizi ilerledikçe ben aşırı sıkıcı olmaya başladı.Yorumlarda izleyicilerin 2 gruba ayrıldığımı gördüm bir çoğu böyle mükemmel bir dizi izlemediklerini söylerken bazıları da benim gibi düşünüyordu :)

Konusu:
Dizi, kişinin dünya ile arasındaki algılarını bozabilen bir artırılmış gerçeklik oyununun geliştiricisini bulmak için İspanya’nın Granada şehrine giden bir yatırım şirketinin CEO’sunun (Hyun Bin) etrafında dönmektedir. Burada, pansiyon işleten bir kadınla (Park Shin-Hye) karşılaşır.


Karakterleri:
Hyun Bin dizide bir yatırım şirketinin CEO’su olan Yoo Jin-Woo karakterini canlandırmaktadır. Aynı zamanda oyun geliştirme konusunda doğal yetenekleri olan bir mühendistir. Keskin içgüdülere, maceracı bir ruhuna ve güçlü kazanma arzusuna sahiptir. İşi söz konusu olduğunda ne kadar küçük olursa olsun herhangi bir fırsatı kaybetmekten nefret etmektedir. En yakın arkadaşı tarafından ihanete uğrayan Jin-Woo ruhsal olarak zor bir dönem geçirmektedir.

Park Shin-Hye dizide İspanya’nın Granada şehrinde eski bir pansiyon işleten Jung Hee-Joo karakterini canlandırmaktadır. Ünlü bir klasik gitarist olma hayalini gerçekleştirmek için İspanya’ya gider. Çok geçmeden ebeveynleri ölür ve para kazanmak zorunda kalır. Bu yüzden İspanya’nın Granada şehrinde eski bir pansiyon işletmeye başlar. İşlettiği pansiyonuna gelen Jin-Woo (Hyun Bin) ile karşılaştıktan sonra kendisini tuhaf bir durumun içinde bulur.

Park Hoon dizide Jin-Woo’nun (Hyun Bin) üniversiteden arkadaşı ve bir yatırım şirketinin CEO’su olan Cha Hyung-Seok karakterini canlandırmaktadır. Rekabetçi ve egoist bir kişiliğe sahiptir. Bir gün, Jin-Woo ile bir anlaşmazlık yaşar ve ona ihanet eder. Böylece Jin-Woo’nun düşmanı haline gelir ve Jin-Woo’nun hayatında yaşadığı en büyük gerilemeye neden olur.

Chanyeol dizide Jung Hee-Joo’nun (Park Shin-Hye) erkek kardeşi olan Jung Sae-Joo karakterini canlandırmaktadır. Kendi küçük dünyasında yaşayan dahi bir programcıdır. Zorlu bir çocukluk dönemi geçiren Sae-Joo, kendi kabuğuna çekilmiştir ve sadece ablası ile iletişim kurmaktadır.

Han Bo-Reum dizide Jin-Woo’nun (Hyun Bin) boşanma aşamasında olduğu eşi Go Yoo-Ra karakterini canlandırmaktadır. Eskiden ünlü bir idol olan Yoo-Ra, bir kız grubunun üyesiydi. O, kibirli ve düşünmeden hareket eden birisidir.

Memories of the Alhambra-P1.jpg

1 yorum:

  1. Twitter da çokça gördüm. Bir yanım Hyun Bin için izle dese de pek beğenen olmayınca ben de vazgeçtim. Ama oyun fikri çok ilginç gerçekten. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Kore Dizisi : A Good Day to Be a Dog

 Herkese merhabalar efenim, Fantastik Kore dizilerine devam ediyoruz.En son bu diziyi izledim ve acayip hoşuma gitti.Kızın bir erkekle öpüşü...