19 Mart 2019 Salı

Macera Filmi : The Fall

Herkese merhabalar efenim ...

Bu film kimine çocuk masalı geldi,kimine fantastik geldi oysa bana sanatsal bir macera filmi gibi geldi.Fantastik olması için fazla gerçekçi masal olması için filmin tamamını kapsaması ve bu kadar alt metninin ve sanatsal görselliğinin olmaması lazım.Bu kesinlikle bir çocuk filmi değildi.Amelia ya da benzeri filmler gibi sanatsal görselliği bol bir hikaye ağızlar da pamuk şeker tadı bırakan bir film ben bu tarz filmlere gerçekten bayılıyorum.Çekim teknikleri,kamera açıları,kostümler,dekorlar ve renkler bana sanki bir hikayenin içinde giriyormuşum gibi değilde gerçekten bir film sanatının içinde olduğumu hissettiriyor.Günümüzde ki bir çok film "sinema"nın aslında bir sanat dalı olduğunu unutturdu bize bu tarz filmler izlemek bana yeniden bir "sanat" izlediğimi hatırlatıyor.

Yönetmen:  Tarsem Singh
Ülke:  ABD, Hindistan
IMDB:  7,9
Vizyon Tarihi:  7 Nisan 2008
Süre:  117 Dakika
Ödüller:  3 ödül ve 4 adaylık

1920’lerin Los Angelesı’ndayız. Kolu kırıldığı için Los Angeles Hastanesi’nde yatmakta olan 10 yaşındaki Alexandria, burada filmlerde dublörlük yapmakta olan Roy ile tanışır.

Bir çekim sırasında sakatlandığı için yataktan çıkamayan Roy, Alexandria’ya Vali Odious’tan çeşitli sebeplerden nefret eden ve onu öldürmek isteyen 6 adamın hikayesini anlatmaya başlar. Fakat Roy, yaşadığı sorunlar sebebiyle hikayeyi giderek daha karamsar bir hale sokar. Bir süre sonra masal ile gerçeği birbirine karıştıran Roy, kendi acılarından kurtulmak için Alexandria’yı da kullanmaya başlayacaktır.

Ülkemizde de If İstanbul kapsamında gösterilen film, Berlin Film Festivali’nden de ödülle döndü. Tarsem Singh’in 18 farklı ülkede, 26 farklı gerçek mekanda çekimlerini gerçekleştirdiği The Fall’da hiç özel efekt kullanılmadı. Yönetmenin titizliği sonucu çekim ve post-prodüksiyon aşaması 4 yıl süren film, ilk geniş gösterimini ancak 2008'de yapabildi.

the fall ile ilgili görsel sonucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kore Dizisi : Welcome to Samdal-ri

 Herkese merhabalar efenim, Bugün bahar tadında bir Kore dizimiz var.Eğer küçük kasabalarda geçen kalp ısıtan aşk Kore dizilerini seviyorsan...