14 Mart 2019 Perşembe

Kore Dizisi : The Last Empress

Herkese merhabalar efenim ...

Bu diziyi izlerken tek düşündüğüm "Kore bence bu kadar entrikalı bir dizi izlememiştir" oldu.

Dün akşam KPOP idollerinin karıştığı bir skandal haberi duydum işin içinde kadın pazarlama,bu kadınların cinsel aktivite içindeki videolarını bir grup kurup diğer idollere atıp üzerinde konuşup,gülmek,eğlenmek,vergi kaçakçılığı,polise rüşvet ve geçmişte bu yüzden intihar eden kadın idollerin olması ve bir dedektifinde meçhul bir şekilde öldürülmesi ... Bu olayları sırasıyla takip ettiğimde zaten bana gerçek hayatta yaşananlar entrika dolu bir dizi gibi geldi ! Bu sektörün böyle olduğunu tahmin etmek çok güç değildi açıkçası ama her gün dinlediğimiz,izlediğimiz hatta hayranı olduğumuz insanların bunları yapabileceğini düşünemiyoruz.Maalesef dünyanın her yerinde kötü bir çok insan var ama Korelilerin hele de erkeklerin zihinlerinin gerçekten iğrenç olduklarını düşünmeden kendimi alamıyorum.Kadına gerçekten hiç değer vermiyorlar (en az bizim kadar).Bunları dizilerinde çok net bir şekilde de görebiliyoruz zaten.Bazı diziler özellikle de bu tip insanlarla mücadele eden güçlü kadınları anlatıyor o tarz dizileri daha çok seviyorum.

Bu diziye gelecek olursak.Güçlü bol entrikalı bir senaryo ile başladı başroldeki kıza yine yapmadıkları kalmadı hatta dedim ahaa kıza yaptı yaptı sonunda kız çok pis intikam alacak bunlardan ama kızın intikamı da beni hiç tatmin etmedi.Dizinin konusu aslında oldukça orijinaldi ve çok iddalı bir şekilde de başladı ama başrolde ki adam hangisi hiç belli değildi sonlara gelindikçe senaeyo da sarpa sarmaya başladı zar zor bitirebildim.


Konusu:
Dizi, günümüz Güney Kore’sinde ancak ülkenin anayasal monarşi tarafından yönetildiği kurgusal bir ülkede geçmektedir. İmparator ile evlenen bir kadının (Jang Na-Ra) mutlak güce karşı çıkmasını ve imparatorluk ailesini düşürme mücadelesini konu almaktadır.


Karakterleri:
Jang Na-Ra dizide bir müzikal oyuncu olan Oh Ssu-Ni karakterini canlandırmaktadır. Parlak bir kişiliğe sahiptir. Hiç beklenmedik bir şekilde imparatorla (Shin Sung-Rok) evlenir ve günümüzün modern Külkedisine dönüşür. Sarayda tanıştığı Na Wang-Sik’e (Choi Jin-Hyuk) âşık olur ve onun yardımı ile monarşiyi yıkmaya çalışır.

Choi Jin-Hyuk dizide imparatorluk ailesinin koruması olan Na Wang-Sik karakterini canlandırmaktadır. Dövüş yetenekleri konusunda ona kimse rakip olamaz. Annesinin ölümünden sorumlu olan kişiden intikam almak için saraya gelmiştir.

Shin Sung-Rok dizide İmparator Lee Hyuk karakterini canlandırmaktadır. Sert ve güçlü bir hükümdardır.

Lee Elijah dizide kraliyet sözcüsü olan Min Yoo-Ra karakterini canlandırmaktadır.

Shin Eun-Kyung dizide Lee Hyuk'un (Shin Sung-Rok) annesi olan Ana İmparatoriçe Kang canlandırmaktadır. Kraliyet ailesinin en güçlü üyesidir.

Park Won-Suk dizide Lee Hyuk'un (Shin Sung-Rok) büyük annesi olan Ana İmparatoriçe Jo canlandırmaktadır.

Yun Da-Hun dizide Oh Ssu-Ni’nin (Jang Na-Ra) babası olan Oh Geum-Mo karakterini canlandırmaktadır.

Kim Jung-Tae dizide Lee Hyuk'un (Shin Sung-Rok) sağ kolu olan Ma Pil-Joo karakterini canlandırmaktadır. Lee Hyuk ona oldukça güvenmektedir. Ancak aslında o bir haindir.

Lee Hee-Jin dizide Lee Hyuk'un (Shin Sung-Rok) kız kardeşi olan Prenses Sojin karakterini canlandırmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fantastik Film : V for Vengeance

 Herkese merhabalar efenim, Bayramın ilk gününde annemler yengemlerle birlikte Amasyaya gitmişlerdi.Beni de kuzenimin evine bıraktılar.Biz d...