18 Mart 2019 Pazartesi

Savaş Filmi : Türk İşi Dondurma

Herkese merhabalar efenim ...

Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferimizin yıl dönümü.Bu yıl döneminde 2019 yılında korkunç bir olayla şehitlerimizi anıyoruz.Yeni Zelanda olayıyla birlikte Çanakkale de nasıl büyük bir savaş verdiğimizi ve nasıl bir zafer kazandığımızı bir kez daha hatırlamış olduk.Bazı insanlar tarihi unutsa da bazı insanlar asla unutmuyor.Özellikle de öfke ve intikam duyguları gurur ve onur duyma duygularını bastırıyor.Burdan bir kez daha Çanakkale Şehitlerini minnetle anıyor ve Yeni Zelanda da yapılan saldırının kurbanları içinde Allah'tan rahmet diliyorum !

Bugünün temasına uygun olarak dün sinema da kardeşimle birlikte izlediğimiz Türk İşi Dondurma filminden bahsetmek istiyorum.Kardeşimle biz filmi çok sevdik hatta kardeşim baya da ağladı (kardeşim çok nadir ağlar).Filmden sonra araştırmalarımıza göre bir çok kişi filmi beğenmemiş ya da filmin hikayesinin aslında çok farklı olduğunu ve tarihin çarpıtılıp halka yanlış aktarıldığı söyleniyor.Ben açıkçası bu tarz söylemeleri pek fazla kulak asmıyorum hele de bu tarz filmlerde zaten biyografik film olarak geçmiyor bu tarz filmler daha film başlamadan eşşek kadar harflerle "GERÇEK BİR OLAYDAN ESİNLENEREK KURGULANMIŞTIR."yazıyor.Bir şeyin kurgulanması demek gerçek bir olaydan alınsa bile bir çok şeyi değiştirebilecekleri anlamına geliyor o yüzden siz bu filme biyografik film kafasıyla bakamazsınız daha çok savaş filmi gözüyle bakmak gerekiyor ve o gözle de bakılınca da,kurgusuyla,senaryo,dekor,kostüm ve oyunculuklarıyla da gayet izlenesi bir film ortaya çıkıyor.

Vizyon tarihi 15 Mart 2019
Yönetmen Can Ulkay
Ülke Türkiye

Turkish'i Dondurma, Çanakkale Savaşı sırasında Avustralya'da yaşayan iki Türk'ün ülkeleri için verdikleri mücadeleyi konu ediyor. Avustralya’da yaşayan iki Türk, geçimlerini devecilik ve el arabası ile dondurma satarak sağlar. 1915 yılında memleketlerinde savaş çıktığını öğrenen ikili, Çanakkale’ye cepheye gitmeye karar verir. Ancak, yetkililer onların adadan çıkmalarına izin vermez. Bu sırada Avustralya’da Türkler aleyhine propaganda yapılmaya başlanır. İngilizler’in Avustralya’da asker devşirmek için broşür dağıttığını öğrenen iki Türk, ülkelerinde veremedikleri mücadeleyi Avustralya’da vermeye karar verir.
Yönetmen koltuğunda Ayla filminin yönetmenliğini üstlenen Can Ulkay’ın oturduğu Turkish'i Dondurma’nın senaryosunu Gürkan Tanyaş kaleme alıyor. Başrollerinde Şebnem Bozoklu, Erkan Kolçak Köstendil ve Ali Atay'ın bulunduğunu gerçek bir öyküden uyarlanan filmin kadrosunda Will Thorp, Marleen Mathews, Tristan Alexander ve James Farley gibi isimler yer alıyor.

Türk Isi Dondurma : Afis



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fantastik Film : V for Vengeance

 Herkese merhabalar efenim, Bayramın ilk gününde annemler yengemlerle birlikte Amasyaya gitmişlerdi.Beni de kuzenimin evine bıraktılar.Biz d...