12 Ocak 2020 Pazar

Kitap - Bilinmeyen Adanın Öyküsü Jose Saramago

Herkese merhabalar efenim,
Minik bir öykü kitabı ile yolculuğumuza devam ediyoruz.Saramago okumayı gerçekten çok seviyorum her kitabında farklı bir tat var adamın.Dili,üslubu o kadar değişik ki tam bana göre :) Bu kadar okumalarım içinde kısacık bir öykü kitabında buldum aradığım o naif tadı.Demek ki insan bildiği yoldan ve yazarlardan şaşmamalıymış :) Masalsı havası ile sonunu pek anlamlandıramamış olsamda okuma süreci boyunca bana oldukça zevk veren bir hikaye kitabı bu.15 dk kadar kısa bir sürede okuyup bitirdim.

“Bir adam kralın kapısını çalmış ve ona demiş ki, Bana bir tekne ver.”

Bilinmeyen adaların kalmadığına inanılan bir dönemde bilinmeyen ada arama cesaretine sahip bir adamla böyle bir cesareti görüp hayatını değiştirebileceğine inanan bir kadının büyük usta Saramago’nun eşsiz anlatısında edebiyat tarihine geçen yolculukları böyle başlar. Emrah İmre’nin Portekizceden çevirisi ve Birol Bayram’ın desenleriyle okurun minör başyapıtlarından olacaktır Bilinmeyen Adanın Öyküsü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Bizimle Başladı Bizimle Bitti Colleen Hoover

 Herkese merhabalar efenim, Bayram sonrası iş öyle hızlı başladı ki vakit bulup buraya yazamadım bile.Bu arada bi sürrü kitapta okuyup bitir...