6 Kasım 2023 Pazartesi

Kitap - Lanetli Tavşan Bora Chung

 Herkese merhabalar,

Düğünüme 2 hafta kaldı o yüzden bazı ev taşınmaları ve koşuşturmacalar oluyor şu sıra hayatımda.Bi süre buralarda olamadım.2 hafta sonra bambaşka bir hayatın içinde olacağımı bilmek bir yandan beni sevindiriyor bir yandan da şaşırtıyor.Üzgün değilim elbette artık 28 yaşındayım ve evlenme,ailemden ayrı bir hayatta kendi ailemi kurma yaşım geldi de geçiyor.Zaman çok çabuk geçiyor.

Bugün ki kitap postunda son zamanlarda okuduğum en garip ve elbette en keyifli bir hikaye kitabı ile geldim.Tuhaf hikayeler ve Kore edebiyatı.Normalde bu unvan elbette Japon edebiyatına aitti ama Kore eserleri de bu konuda oldukça iyi.Bu tarz garip gerçeküstü kitapları okumayı seviyorum.

Lanetli Tavşan, Güney Koreli yazar Bora Chung'un büyülü gerçekçilik, korku, masal ve bilimkurgu türündeki öykülerini bir araya getiriyor. Chung fantastiğin ve gerçeküstünün imkanlarını incelikle kullanarak kapitalizmin ve ataerkinin modern toplumda yol açtığı şiddeti ve dehşeti gözler önüne seriyor.

Kişiye özel hazırlanan lanetli eşyalar, banyodaki atıklardan vücut bulan bedenler, bilinç kazanan tekinsiz robotlar, intikamcı tilkiler ve daha fazlası bu karanlık öykü derlemesinde kendine yer buluyor.



1 yorum:

Aksiyon Filmi : The Fall Guy

 Herkese merhabalar efenim, Sinemalara girdiği gibi kuzenimle gittiğimiz ve sinemada izlenmesi gerektiğini düşündüğüm izlemesi zevkli bir ak...