8 Ekim 2024 Salı

Kitap - Cerrah Tess Gerritsen

 Herkese merhabalar efenim,

Bu seriye başlamakta bi 10 sene kadar geç kaldım ama nihayet başlayabildim.Hatta dün Amazon indiriminin başlamasıyla serinin sanırım 5-6 kitabını aldım.Eğer aldığım son kitaptan sonrası içinde seriye devam etmek istersem yine bi indirim denk geldiğinde alırım ve seriyi tamamlarım diye düşünüyorum.Büyük bir hevesle başladım ve çok severek 2-3 günde bitirdim serinin ilk kitabı olan Cerrahı.Kadın cinayetlerinin de yoğunlaştığı şu günlerde bu tarz temalarda kitap okumam aslında psikolojik açıdan beni biraz yorsa da katilleri yakalayan karakterin yine bir kadın olması beni aşırı tatmin ediyor.

Aynı zamanda Tv dizisi olan Rizzoli & Isles serisinin uyarlandığı kitap serisi olduğunu belirtmem gerek.Isles karakteri ilk kitapta yok ve Rizzoli karakteri de çok fazla yer almıyor daha çok geçiş kitabı gibi olmuş ve karakterlerin erkek egemen dünyada kadın olarak yaşama savaşlarına yer vermiş.Şu an ikinci kitabını okuyorum ve Isles karakteri de eklendi Rizzoli ve Isles yavaştan ekip olmaya başladılar.

Bu romanın her satırından kan sızıyor... Kitaba adını veren, planlı ve kanlı katil Cerrah gerilimi her an ayakta tutuyor.

Dr. Catherine Cordell Savannah’da seri cinayetler işleyen bir katilin vahşi saldırısına uğramıştır. Saldırgandan onu silahla vurarak kurtulmayı başarmıştır. Şimdi Boston’dadır. Ancak başka bir katil bu kentte de gerilim yaratmaktadır. Kadınların rahimlerini kesip alan ve korkunç işkencelere tabi tutan adama Cerrah adı verilmektedir. Catherine Cordell birdenbire bu katilin de hedefi haline gelecektir. 

Çok satanlar listesinin müdavimlerinden Tess Gerritsen’in insan bedenini ve ruhunu en ince ayrıntısına kadar tarif ettiği tıbbî gerilim romanlarından beşincisi olan "Cerrah", inandırıcı kahramanları, sürükleyici diyalogları ve sürekli tırmanan gerilim duygusuyla bu türü sevenlerin hayran olacağı tarzda bir roman. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Amerika Dizisi : Nobody Want This

 Herkese merhabalar efenim, Fleabag dizisindeki Hot Priest ten sonra bu sefer Adam Brody ile Yakışıklı Haham hayatımıza girdi.Netflix'e ...