18 Nisan 2017 Salı

Amerika Dizi - Once Upon A Time

Herkese merhabalar efenim ...

Şansıma Nisan ayının sonlarına doğru olsa da İzmir'de bahar yağmurları yağmaya başladı o yüzden resmen adam gibi dışarı dahi çıkamadık hatta 1-2 tane de gezme planımızı iptal etmek durumunda kaldık.Ama cumartesi-pazar gününü gezme konusunda kendime ayırdım.Cumartesi günü 22.İzmir Kitap Fuarı var oraya gideceğim pazar günü de Alsancak çimlerde Kitap Okuma Festivali var oraya kardeşimle birkite hem piknik yapmaya hem de festivale katılmaya gideceğiz.O günler şimdilik hava iyi görünüyor umarım tahminlerin dışında bir hava olmaz.

Neyse fenim gelelim bugünün dizi postuna.Neredeyse 1 yıldan beri izlemeye çabaladığım ve bi türlü adam akıllı ilerleyemediğim Amerikan dizisi olan Once Upon A Time'ı artık 4.sezona kadar gelip izlememi sonlandırmaya ve postunu yazmaya karar vedim çünkü artık benim bu dizi daha fazla gitmiyor toplamda 6 sezon falan sürüyor ve sanırım hala devam eden bir dizi.

Başlarda her şey çok büyülü,ilginç ve güzeldi elbette.O küçüklüğümde dinlediğim ve çokta sevdiğim masalların bir birleşimi yetişkinler için yapılmış ve seyirciye sunulmuştu.İlk 2 sezon oldukça iyi devam ederken 3.sezonda artık ciddi anlamda baymaya başladıklarını farkettim senaryo cidden sakız haline geldi ve hep aynı şeylerin hatta aynı diyalogların üzerinde dönmeye başladı.

Hepsi sonsuza kadar mutlu mesut yaşadılar.… Ya da herkesin bu cümleye inanması sağlandı. Şimdi 28 yaşında olan Emma Swan kendisine nasıl bakacağını biliyor çünkü bebekken terk edildiğinden beri o bunu zaten yapıyor ama onunda yıllar önce terk ettiği oğlu onu tekrar buluyor ve işte her şey burada değişmeye başlıyor...

Henry şimdi 10 yaşında ve Emma'nın yardımına muhtaç. Çünkü Henry aslında Emma'nın alternatif bir dünyadan geldiğine ve Pamuk Prenses ve yakışıklı Prens'in kızı olduğunu inanıyor...
Sahip olduğu masallar kitabına göre, onu Korkunç Cadı'nın lanetinden korumak için başka bir diyara göndermeleri gerekiyordu bu sayede cadı masallar ülkesinde kapana kısılmış, zamanda donmuş olacaktı ama tabi ki Emma bu hikâyenin bir kelimesine bile inanmamaktadır.

Emma bu küçük çocuğu alıp yaşadığı yer olan Storybrooke'a götürür fakat Henry'nin durumuna endişelendiğini için bir süre orda kalmaya karar verir. Orda geçirdiği zamanda Storybrooke'ta çok daha değişik şeyler döndüğünden şüphelenecektir. Orası sihrin unutulduğu ama gücünün de çok yakında hissedildiği, tüm masal karakterlerinin yaşadığı ama bir zamanlar kim olduklarını hatırlamadıkları bir yerdir.

Tüm dünyaların geleceğe dair verecekleri bu epik savaşta Emma'nın kaderini kabullenmesi ve çılgınlar gibi savaşması gerekmektedir.



Emma Swan
Jennifer Morrison



The Evil Queen
Lana Parilla



Snow White
Ginnifer Goodwin


Prince Charming
Josh Dallas



Rumplestiltskin
Robert Carlyle



Captain Hook
Colin O'Donoghue



Belle
Emilie De Ravin



Henry
Jared Gilmore





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Program : Love Like a K-Drama

 Herkese merhabalar efenim, Bugün bayramda izleyip bitirdiğim ve beni son bölüme kadar saran bir programdan bahsedicem.Program Netflix üzeri...