23 Nisan 2017 Pazar

Maydanoz Time : Film - Moana

Herkese Balıkesir'den merhabalar efenim !

Evet evet tahmin edeceğiniz üzere vize sonrası 1 haftalık kafa tatilim bitti ve  nihayetinde Balıkesir'e döndüm ve buradaki hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum.Şansıma İzmir de geçirdiğim 1 hafta havalar hem soğuk hem de yağmurluydu o yüzden hayalini kurduğum bir çok şeyi iptal etmek zorunda kaldım sadece 22.İzmir Kitap Fuarına gidebildim onun postuda yakında blogta olacaktır onun için takipte kalmayı unutmayın :)

Bugün 23 Nisan neşe doluyor insan ! Günün anlam ve önemine mihayen bir animasyon film ile günün postunu yazayım daha sonrada uyumaya kaçayım diye düşündüm malum yeni geldim ve yol yorgunuyum.Moana oldukça eğlenceli ve bir mitolojiden esinlenerek yapılmış alt metni -tabi ki anlayabilene - oldukça güzel olan ve bol sosyal mesajları olan zaten Oscar'da da En İyi Animasyon Ödülü almış bir animasyon.Çocuklarınızla rahatça izleyebileceğiniz sizin içinde kafa dinleyebileceğiniz,yormayan hatta güldüren bir animasyon.Son olarak bence animasyonları kesinlikle Türkçe Dublaj izleyin çünkü Türkler animasyon dublajı işinde gerçekten çok iyiler diğer film türleri için elbette tavsiye etmiyorum çünkü orijinalinden izlemek her zaman için daha iyidir oyunculuğu ses tonu ve söyleyiş tarzı bile filmin ruhunu yansıtır o yüzden Türkçe Altyazı daha iyi :)

Hikayenin başlangıcında Maui adında Pasifik Adaları’nın en güçlü tanrısının hikayesi anlatılmakta ve konu alan bir çizgi filmdir. Bu tanrının ne kadar ihtişamlı olduğu anlatılmaktadır. Bu mükemmel çizgi film Moana adında ortaya çıkmıştır. Bir yarı tanrısıdır. Güneşe kanca atmış ve koskocaman bir adayı denizin altından yüzeye çıkarmayı başarmıştır. Bu mücadele sırasında dev yaratıklarla amansız bir mücadele örneği ortaya koymuştur. 

Tüm bu ortamda bir adamın kolundaki dövmelerden yansıyan dansı ön plana çıkarmaktadır. Bu hikayede asıl kahraman Maui olmaktadır. Bu harika film hd kalitede sitemizden izleyebilirsiniz. Hikayenin bu bölümünde Maui’nin bütün gizli sırları ortaya çıkmaktadır. Asıl sır çok önemlidir. Herkesin şaşıracağı bir durum olarak asıl yarı tanrının kendisi olduğu ortaya çıkmaktadır. Çok çılgın bir dans sergilemektedir. Hikayenin devamında asıl kahraman Moana ortaya çıkmış ve Maui’nin yapmış olduğu anlamsız dansa herhangi bir anlam verememiştir. Moana kendi halkını kurtarmak adına savaşmaktadır. Bu gerçek anlamda ciddi bir mücadele olmaktadır. 

Moana daha önce yarı tanrı olan Maui ile karşılaşmaktadır. Harika bir animasyon filmi olan bu yapımı sitemizden izleyebilirsiniz. Maui ile karşılaşan Moana kendisine çok fazla yardımlarda bulunmaktadır. İçinde macera ve yardımların bulunduğu hikayede çok ciddi etkileşim yaşayabilirsiniz. Moana bu yolculuğu sırasında kendini daha yakından izlemek ve bununla birlikte kendini yakından tanımak olmuştur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...