9 Mart 2019 Cumartesi

Biyografi Filmi : Erin Brockovich

Herkese merhabalar efenim ...

Beni biliyorsunuz artık :) Temaya uygun filmler izlemeye bayılırım.Dünün teması da elbette "Dünya Kadınlar Günüydü" ben de o güne özel küçük bir araştırma yaptım ve en sevdiği oyunculardan biri olan Julia Roberts'ın bir filmini buldum.Azim,çalışmak ve her engele rağmen bir şeyi istiyorsan yapabileceğini gösteren çok güzel bir filmdi.Bir kadının eş olması,anne olması istediği şeyleri yapabilmesine ya da bir şeylerde başarılı olmasına engel değil.Ben her zaman derim size en engel olan tek şey yine sizsiniz !

 Psikoloji de savunma mekanizmalarının başında "mantığa bürüme ve yansıtma" geliyor.Halk dilinde şöyle açıklayayım size psikolojimiz kendini rahatlatabilmek için başarısızlıklarını ya da güçsüzlüğünü bir bahaneye yüklemeye ya da bir duruma,insana yansıtmaya çalışıyor.Mesela bir sınav sonunda düşük aldığımızda "ben yeterli çalışmadım da düşük aldım" demek yerine "sorular zordu,öğretmen çok kazık sordu" demeyi tercih ediyoruz.Bu tip şeyler egoyu kurtarmaktan (daha anlaşılır bir ifade ile vicdanımızı) rahatlatmak başka bir işe yaramıyor.Çok az insan kendinde buluyor suçu ve "daha fazla ne yapabilirimi" düşündüğü zaman bu kadın gibi başarılı olabiliyor.Bu arada bu film bir biyografi böyle bir olay yaşanmış ve böyle bir kadın var yani :) Bütün kadınların kendinde bir şeyler bulup bir şeyler yapmaya şevkleneceğini düşündüğüm bir yapıt olmuş tavsiyemdir :)


Yönetmen:  Steven Soderbergh
Ülke:  ABD
Tür:  Biyografi, Dram
IMDB:  7,3
Vizyon Tarihi:  14 Nisan 2000
Süre:  131 Dakika
Ödüller:  Oscar, 31 ödül ve 43 adaylık

Parası, işi ve geleceğe dair hiçbir umudu olmayan Erin Brockovich, çok zor bir durumdadır. Hiç suçu olmadığı bir araba kazasına karışan Erin, bir anda kendisini daha da kötü olayların içinde bulur. Hiçbir seçeneği kalmayan Erin, avukatı Ed Masry'nin ( Albert Finney) hukuk bürosunda çalışmak için onu ikna eder.

Burada çalışırken gayrimenkul dosyalarındaki bazı tıbbi kayıtlara rastlar. Kafası karışan Erin, aradaki bağlantıyı sorgulamaya başlar. Bu konuyu araştırmak için Ed'i ikna eden Erin, yöre halkının kullandığı suyun kirli olduğunu, bu gerçeğin onlardan saklandığını ve bu sebeple orada yaşayan insanların birtakım ciddi hastalıklara yakalandıklarını öğrenir.

Tatlı Bela - Erin Brockovich 720p izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kore Dizisi : Queen Of Tears

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de şu an güncel olan bir diziden bahsedicem. Baş roldeki adamı çok sevmesem de onun baş rolünde olup da ...