22 Mart 2019 Cuma

Gerilim Filmi : Suspiria

Herkese merhabalar efenim ...

"Sanat sanat içindir." sözünün anlamını bu film ile bir kez anlamış bulunuyoruz.Film sanattan birazcık olsun anlayan insanlar tarafından çokça sevildi hele de yeniden çekilme bir film olduğunu düşünecek olursak.Filmleri sadece eğlenceli vakit geçirmek için izleyen güruh ise pek fazla beğenmedi hatta eleştiri yağmuruna dahi tuttu bu filme.Peki sen hangi kısımdasın diye bana soracak olursanız sanırım ben iki grubun tam ortasında yer alıyorum.Bu tarz sanatsal zevk veren filmleri izlemeyi seviyorum hele de korku filmi olunca bambaşka dünyalara götürüyor beni bir yandan da anlaşılması zor olduğu için beynimi yoruyor ve bazı sahneleri gereksiz uzattıkları için de sıkılıp atlayabiliyorum.

Dakota Johnson,Tilda Swinton,Chloë Grace Moretz gibi sevdiğim isimlerin olması bu filmi sevmem de daha büyük rol oynadı diyebilirim.Ayrıca eğer yeteneğim olsaydı dansçı olmayı ya da en azından dansla ilgili herhangi bir şeyle uğraşmayı çok isterdim.Yapması kadar izlemesi de bana acayip zevk veriyor.

Yönetmen:  Luca Guadagnino
Ülke:  İtalya, ABD
Tür:  Fantastik, Korku, Gizem, Gerilim
IMDB:  7,3
Vizyon Tarihi:  9 Kasım 2018
Süre:  152 Dakika

 Luca Guadagnino  giallo türünün en bilindik filmlerinden, Dario Argento'nun 1976 başyapıtı Suspiria'yı tekrar çekti. Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapan filmin konusu, orijinaliyle neredeyse aynı: 1977 senesinde, Berlin'de, dünyaca ünlü bir dans trupuna karanlık güçler musallat olmuştur; dansçılardan bazıları bu güce yenilir, bazılarıysa mücadeleyi seçer.

Suspiria 720p izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...