25 Kasım 2019 Pazartesi

Kitap - Düşler, Kabuslar ve Gelecek Masallar Doğu Yücel

Herkese merhabalar efenim,
Çok sevdiğim iş arkadaşımdan film önerileri yanında kitap önerileri de alıyorum şu sıralar bunlardan biri de Doğu Yücel'in kitapları oldu.İlk olarak içinde öykülerin yer aldığı bir kitaptan başlamak istedim yazarın tarzına alışabilmek için daha sonrasın da beğenirsem arkadaşımdan romanını da alıp okuyacağım.Kitabı oldukça kısa bir süre de okuyup bitirdim,beğenip beğenmediğime gelip olursak BAYILDIM ! Doğu Yücel yazar olduğu gibi aynı zamanda da senaristmiş.Daha önce Okul ve Küçük Kıyamet filmlerinin senaryosunu yazmış ki iki filmi de izleyip çok beğenmiştim.Korku sinemasının bence Türkiye de ki en iyi örneklerindendir bu iki filmde.

Kitabından içinde birbirinden değişik kafalarda yazılmış öyküler var ve bence Doğu Yücel'in tarzını anlayabilmek için bu kitabından başlamanız oldukça uygun olur.

"Doğu Yücel, bu ilk öykü kitabında, fantastik ile büyülü gerçeklik arasında dolaşan, zaman zaman da bilimkurgunun iskelesine yanaşan bir hayalet gemiden bize çeşitli öyküler sunuyor. Sınırsız bir hayal gücü, gerçeküstü imgeler, ince bir mizah ve sürükleyici bir anlatım bu öykülerin keyifle okunmasını sağlıyor. Alacakaranlık Kuşağı’nın puslu atmosferinde geçen öykülerde muzip bir çocuğun dünyaya, iyiliğe ve kötülüğe ironik yaklaşımındaki ‘masumiyet’ çok etkileyici. Rock ve Heavy Metal müziğin etkisini satırlarda hissedebiliyorsunuz. Müzik kavramları ve şarkı sözleri öykülere dönüşüyor. Öykülerde, sınavlarla ve kurallarla kuşatılmış bir gençliğin test sorularına indirgenmiş bir yaşam karşısında kendi sorularını arayışlarını, düşlerini, kabuslarını ve masallarını bulma çabası dilleniyor. Yazar, on bir öyküde bir hayalperestin hayat ile düşler arasındaki yolculuğunu anlatırken iyi bir öykünün bir öyküsü olması gerektiğini de unutmuyor. 1997’de Gençlik Kitabevi Öykü Yarışması’nda ve l999 da Nostromo Kısa Bilimkurgu Öykü Yarışmasında başarı ödülleri alan Doğu Yücel edebiyata genç ve ilginç bir ses getiriyor. Düşler Kabuslar ve Gelecek masalları kitap okumaktan sıkılan sinema ve müzikte kendilerini bulan genç kuşağın kendi imgeleriyle karşılaşabilecekleri bir kitap."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...