25 Mayıs 2018 Cuma

Kore Dizi - Mystery Queen

Herkese merhabalar efenim ...

Normalde Kore dizilerinde polisiye-dedektiflik hikayelerini pek sevmem ama başrolde Sherlock misali bir kadın olunca dikkatimi çekti ve çokta sevdim. Aşk,gizem,polisiye,komedi biraz biraz ekilip harmanlanmış dizi de ve 2 sezon toplamda 32 bölümlük güzel bir dizi ortaya çıkmış.Ayrıca 3.sezona da bence göz kırptı dizi o yüzden devamı gelebilir :) 

Konusu:

Dizi, bir dedektif olma hayalleri kuran ama evlendikten sonra bu hayalinden vazgeçmek zorunda kalan Yoo Seol-Ok’un (Choi Kang-Hee) etrafında dönmektedir. O bir gün bir dedektif olan Ha Wan-Seung (Kwon Sang-Woo) ile tanışır ve vazgeçtiği dedektiflik hayallerine geri dönme fırsatı yakalar.

Karakterleri:

Choi Kang-Hee dizide bir ev hanımı olan Yoo Seol-Ok karakterini canlandırmaktadır. O, gizem romanlarını seven ve bir gün dedektif olma hayali kuran birisidir. Ancak evlenince bu hayalini bırakmak zorunda kalmıştır. Onun kocası bir savcıdır. Ayrıca, onun karakteri çok meraklı birisidir ve bu yüzden bazen çok aptalca şeyler yapmaktadır. Ancak bütün bunlara rağmen mükemmel bir akıl yürütme yeteneğine sahiptir.

Kwon Sang-Woo dizide tutkulu bir dedektif olan Ha Wan-Seung karakterini canlandıracak. O, uyuşturucu kaçakçılığı alanında yetenekli bir dedektiftir. Onun karakteri çabuk sinirlenen birisidir ve davaları çözerken mantık yürütmekten daha çok sezgilerine güvenmektedir. Bu yüzden, ilk başlarda Yoo Seok-Ok’un (Choi Kang-Hee) akıl yürütme yöntemini kabul etmez.

Lee Won-Geun dizide küçük bir polis karakolunun şefi olan Hong karakterini canlandırmaktadır. O, polis üniversitesinden mezun olduktan kısa bir süre sonra şef olarak atanmıştır ve gerçek bir tecrubesi yoktur. Soruşturmaları yürütmekte pek başarılı olmayışı ve daha çok genç olmasından dolayı Dedektif Ha Wan-Seung’u (Kwon Sang-Woo) onu görmezlikten gelmektedir. Bu tip durumlarda onu hep Yoo Seok-Ok (Choi Kang-Hee) neşelendirmeye çalışmaktadır. Ancak, her şeyi hızla öğrenmeye başlar. Wan-Seung’un sert tavırlarına rağmen gerçek bir polis memuru haline gelir.


mystery queen ile ilgili görsel sonucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Romantik Film : Set It Up

 Herkese merhabalar efenim, Dünde dediğim gibi hafta sonu tatilimde izlediğim filmlerden biri de Türkçe adıyla Patronlara Tuzak olarak Netfl...