9 Ekim 2024 Çarşamba

Amerika Dizisi : Nobody Want This

 Herkese merhabalar efenim,

Fleabag dizisindeki Hot Priest ten sonra bu sefer Adam Brody ile Yakışıklı Haham hayatımıza girdi.Netflix'e yeni gelen chill romantik komedi dizisinden bahsedicem bugün sizlere.Tek oturuşta ilk sezonu bitirdim anladığım kadarıyla 2.sezonu da gelicek gibi duruyor.Muhafazakar erkek ile seküler kadın aşkı yabancı dizilere de konu olmuş durumda.Bu konunun nirvanasını bence Andrew Scott'un muhteşem performansı ile Fleabag dizisinde görmüştük.

Nobody Wants This, cinsellik konulu yayınlar yapan agnostik bir podcast sunucusu ile sevgilisinden yeni ayrılmış bir haham arasındaki beklenmedik ilişkiye odaklanıyor. Farklı yaşamları ve ailelerine rağmen bu ilişkiyi sürdürmeyi başarabilecekler midir?



8 Ekim 2024 Salı

Kitap - Cerrah Tess Gerritsen

 Herkese merhabalar efenim,

Bu seriye başlamakta bi 10 sene kadar geç kaldım ama nihayet başlayabildim.Hatta dün Amazon indiriminin başlamasıyla serinin sanırım 5-6 kitabını aldım.Eğer aldığım son kitaptan sonrası içinde seriye devam etmek istersem yine bi indirim denk geldiğinde alırım ve seriyi tamamlarım diye düşünüyorum.Büyük bir hevesle başladım ve çok severek 2-3 günde bitirdim serinin ilk kitabı olan Cerrahı.Kadın cinayetlerinin de yoğunlaştığı şu günlerde bu tarz temalarda kitap okumam aslında psikolojik açıdan beni biraz yorsa da katilleri yakalayan karakterin yine bir kadın olması beni aşırı tatmin ediyor.

Aynı zamanda Tv dizisi olan Rizzoli & Isles serisinin uyarlandığı kitap serisi olduğunu belirtmem gerek.Isles karakteri ilk kitapta yok ve Rizzoli karakteri de çok fazla yer almıyor daha çok geçiş kitabı gibi olmuş ve karakterlerin erkek egemen dünyada kadın olarak yaşama savaşlarına yer vermiş.Şu an ikinci kitabını okuyorum ve Isles karakteri de eklendi Rizzoli ve Isles yavaştan ekip olmaya başladılar.

Bu romanın her satırından kan sızıyor... Kitaba adını veren, planlı ve kanlı katil Cerrah gerilimi her an ayakta tutuyor.

Dr. Catherine Cordell Savannah’da seri cinayetler işleyen bir katilin vahşi saldırısına uğramıştır. Saldırgandan onu silahla vurarak kurtulmayı başarmıştır. Şimdi Boston’dadır. Ancak başka bir katil bu kentte de gerilim yaratmaktadır. Kadınların rahimlerini kesip alan ve korkunç işkencelere tabi tutan adama Cerrah adı verilmektedir. Catherine Cordell birdenbire bu katilin de hedefi haline gelecektir. 

Çok satanlar listesinin müdavimlerinden Tess Gerritsen’in insan bedenini ve ruhunu en ince ayrıntısına kadar tarif ettiği tıbbî gerilim romanlarından beşincisi olan "Cerrah", inandırıcı kahramanları, sürükleyici diyalogları ve sürekli tırmanan gerilim duygusuyla bu türü sevenlerin hayran olacağı tarzda bir roman. 



7 Ekim 2024 Pazartesi

Kitap - Boksör Böcek Ned Beauman

Herkese merhabalar efenim,

Kapak tasarımını ve aldığı ödülleri görünce büyük bir umut ile almıştım kitabı ama bence tam bir hayalkırıklığı oldu.Hatta yarısını falan okuyup artık daha fazla beni sarmadığını düşünüp bırakma kararı aldım.Okulumuzdaki kütüphaneye bağışlamayı düşünüyorum.Kitaplığımda bu tarz beni aşırı sarmayan kitapları hep bağışladım seri şeklinde olan kitaplarım kaldı sadece.Kütüphaneminde belli bir kapasitesi olduğu için okula arada böyle bağışlar yapıp hem belki benlik olmayan kitapları başkaları okur sever diye niyet etmiş oluyorum hem de kütüphanemde yeni kitaplara yer açılıyor.Bugün Amazon indirimi bağışladı geçen de okulla birlikte Karadeniz Kitap Fuarına gittim ordan da baya bi kitap aldım şu sıralar kitap stokum oldukça fazla.

2011 Desmond Elliot Ödülü Finalisti

2011 V&A En iyi Kapak Tasarımı Ödülü

Nazi eşyaları koleksiyoneri genç bir adam. Bir elli boyunda, dokuz ayak parmaklı, eşcinsel ve yenilmez- bir Yahudi boksör. Üstün ırk yaratma çalışmaları saplantıya dönüşmüş bir aristokrat.

İngilterenin en iyi yeni yazarlarından Ned Beaumanın şaheseri BOKSÖR BÖCEK, Tarantinonun henüz çekmediği bir filmin karakterlerini alıp onlara belki de tüm zamanların en ürkütücü olmaya aday karakterini ekliyor: Üzerinde gamalı haç işareti olan bir böcek, bir Anophthalmus Hitleri.



Amerika Dizisi : Nobody Want This

 Herkese merhabalar efenim, Fleabag dizisindeki Hot Priest ten sonra bu sefer Adam Brody ile Yakışıklı Haham hayatımıza girdi.Netflix'e ...