26 Ekim 2015 Pazartesi

Maydanoz Time : Kitap - Hayvan Çiftliği George Orwell

Herkese merhabalar efenim !

Kardeşim bu sene Bornova Anadolu Lisesi'ne başladı ve çok yoğun bir temposu var benim ki gibi.O da benim gibi okumayı çok sever ama kitaplar konusunda daha çok seçicidir eğer bi kitabı beğenmezse yarım bırakır alır atar benim gibi sonuna kadar okuyup bi şans daha vereyim demez.

Eve geldiğimde kardeşimin Edebiyat dersinde ödev olarak bu kitabı verdiklerini kadeşiminde okumaya başladığını gördüm.Daha önce bu yazarın 1984 adlı romanını okumuştum bildiğiniz gibi onunda yorumu blogta vardı.

Bir 9.sınıf öğrencisine bence oldukça ağır gelebilecek hatta kitabın altında yatan mesajları anlayamayacakları bi kitap.Ben bile 20 yaşındayım anca anlayabiliyorum bu tür üstü kapalı siyasi içerikli kitapları.

Hayvan çiftliği oldukça kısa bir kitap zaten en fazla 150 sayfa falan.Ayrıca içinde siyah-beyaz çizimleri de var.2 güne kalmaz bitirdim hemen,şimdi kargodan yeni kitaplarımın gelmesini bekliyorum yoksa okumaya devam bende hiç durmak yok !

Hayvan Çiftliği,hayvanlarla özdeştirilerek kapitalizm,sosyalizm,kominizim gibi "izm" leri eleştiren bi kitap asıl özüne bakıldığında.Orwell benim bu hayatta gördüğüm en zeki yazarlardan biri diyebilirim 1984'te inanılmaz saptamaları vardı bu kitapta da öyle.


2 yorum:

  1. Ben de ilk 15-16 yaşında okumuştum, okunmasına okunur da en azından sovyet devrimi hakkında bilgi sahibi olarak okumak daha faydalı olur. Yıllar sonra okuduğumda verdiği hissiyat çok daha farklıydı.

    ''Bütün hayvanlar eşittir ama bazı hayvanlar daha eşittir''

    YanıtlaSil
  2. genel tarihi daha lisede görmeye başladığımız için eğer özel ilgimiz yoksa bir çoğu bilmiyor çocukları açıkçası liseye gelene kadar bende bilmiyordum o yüzden bu tür ağır kitapların hespini liseden sonraya okumaya başladım,çocuğa daha lisenin ilk haftasından dayatmış öğretmen oku-anla-sınavda sorucam diye :(

    YanıtlaSil

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...