14 Nisan 2018 Cumartesi

Gençlik Film - 5 Tane Japon Filmi

Herkese merhabalar efenim ...

Nostalji film serisine elbette kaldığımız yerden devam edicez ama bugün araya İzmir'deyken izlediğim konusu daha çok Gençlik-Romantik/Komedi olan Japon filmlerinden bahsedicem.Aslında bir kaçı direk animeden ya da mangadan live action olarak çevrilmiş diyebiliriz o yüzden biliyor olabilirsiniz.

Daytime Shooting Star / 2017

Kırsal kesimde yaşayan, 15 yaşındaki Suzume Yosano (Mei Nagano); babasının işteki transferi nedeniyle, Tokyo'daki amcasının (Ryuta Sato) yanında yaşamak zorunda kalır. Suzume'nin daha önce hiç erkek arkadaşı olmamıştır, ancak; sınıf öğretmeni Satsuki Shishio'ya (Shohei Miura) karşı birtakım hislere sahiptir. Okula alışma ve arkadaş edinmede sıkıntı yaşayan, kızlara dokunamayan ve kızlarla hiç konuşmayan Daiki Mamura da (Aran Shirahama), Suzume'ye karşı ilgi duymaktadır.



Tsuugaku Densha / 2015 

Yuna, Haru'yu her sabah okula giderken trende görür. Farklı bir okullara gittikleri için Haru hakkında hiçbir şey bilmiyordur ancak bir sabah uyanıp Haru'yu onun yanında uyurken bulur.



Sukitte Ii na yo: Say I Love You 

Mei Tachibana bir lise öğrencisidir. Çocukken geçirdiği travmatik bir olay nedeniyle Mei`nin hiç arkadaşı ve sevgilisi olmamıştır. Bir hata sonucu Mei, okulun en popüler çocuğu olan Yamato Kurosawa`yı yaralar. Bir şekilde Yamato Kurosawa, Mei Tachibana`dan hoşlanır ve herkese Mei ile tek taraflı arkadaş olduklarını söyler. Bir gün Yamato Kurosawa, Mei Tachibana`nın peşine takıldığı sapıktan kurtarmak adına onu öper. Bu öpücükten itibaren onların aşk hikayesi başlar.



Closest Love to Heaven /  2017

Ninon Okamura omzunda papağanla dolaşan ve arkadaşı olmayan bir lise öğrencisidir. 
Sınıf arkadaşı Yuiji Kira ise her gün başka bir kızla gönül eğlendiren fakat aslında ölümcül 
bir hastalığa yakalanan ve yalnızca bir yıllık ömrü kalan bir lise öğrencisidir.

Ninon ve Kira komşudur. Fakat okulda birbirleriyle pek konuşmazlar. Bir gün Ninon ailesinden 
Kira'nın hasta olduğunu ve bir yıllık ömrü kaldığını öğrenir. Kira'ya bu konuyu açtığında onun 
ağzından dökülen cümleler; "Ölmek istemiyorum, yalnız kalmak istemiyorum..." olur. Ninon, 

ölene kadar onun yanında kalacağına dair söz verir.




Wolf Girl And Black Prince 

Erika Shinohara (Fumi Nikaido) lise birinci sınıf öğrencisidir. Arkadaşlarına, erkek arkadaşıyla ilgili hikayelerini anlatmaktadır. Fakat gerçekte, Erika'nın bir erkek arkadaşı yoktur. Arkadaşları Erika'dan şüphelenmeye başlarlar ve bunu anlayan Erika'nın yalanlarının ardı arkası kesilmez. Erika yolda yürüyen yakışıklı bir çocuğun fotoğrafını çeker ve arkadaşlarına fotoğraftakini erkek arkadaşı olarak tanıtır. Fotoğraftaki çocuk Erika'yla aynı okula giden Kyouya Sata (Kento Yamazaki)'dır. Erika ona her şeyi anlatır ve ondan erkek arkadaş numarası yapmasını rica eder. Bu teklif ile Erika, güzel görünüşlü Kyouya'nın karanlık ve sadist tarafına şahit olur.





1 yorum:

Kore Dizisi : Queen Of Tears

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de şu an güncel olan bir diziden bahsedicem. Baş roldeki adamı çok sevmesem de onun baş rolünde olup da ...