26 Ekim 2018 Cuma

Psikolojik Gerilim Filmi : The Silence of the Lambs

Herkese merhabalar efenim ...

Şu sıra yine izleyemediğim kült filmlere takmış durumdayım çok ünlü olup izlemediğim 1 tane bile film kalsın istemiyorum.Bu filmlerden biri de Türkçe adıyla "Kuzuların Sessizliği" elbette.Aslında bir seri filmin 2.filmi ama ilk film bu kadar ünlenemedi maalesef.Konusunun yanında ekranda toplamda 18 dk gözükerek muhteşem oyunculuğu ile bir efsane olmayı başaran A.Hopkins sayesinde serinin en ünlü filmi oldu.Devam filmleri de çekildi ama izlemeyeceğim açıkçası.Bu tarz seri filmlerin genelde ilk filmi her zaman en iyisi olup gerisi sırf ticari amaçlı çekilmiş oluyor maalesef ve ilk filminde ki tadı vermiyor. Hannibal karakteri,psikolojik akılcıl diyaloglar ve bir cinayetin anatomisi bu filmin anahtar kelimeleri bence :)

Akademiyi başarıyla bitirmiş olan Clarice Starling artık genç bir FBI ajanıdır.Clarice, sapık bir katilin peşindedir.Katilin elinde bulunan bir kadını kurtarmaya çalışmaktadır.Bu katil, kurbanlarının derilerini yüzebilecek kadar psikopat bir sapıktır.Clarice, bu sapığa ulaşma amacıyla, bir başka psikopat olan ünlü Doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşmak gerektiği yönünde bir plan yapar.Fakat, Clarice in Lecter dan alacağı bilgiler güvenini kazanmasına bağlıdır.

Yönetmen:  Jonathan Demme
Ülke:  ABD
Tür:  Suç, Dram, Gerilim
IMDB:  8,6
Vizyon Tarihi:  30 Ocak 1991
Süre:  118 Dakika
Ödüller:  5 Oscar, 41 ödül ve 30 adaylık

Kuzuların Sessizliği - The Silence of the Lambs 720p izle

1 yorum:

  1. Merhabalar. Benim de kült olup da izlemediğim bir ürü film var. Hep aklımdalar ama bir türlü elim gitmiyor açıp da izlemeye nedense :)

    YanıtlaSil

Komedi Filmi : The Blackening

 Herkese merhabalar efenim, Benim gibi ofansif Amerika mizahını biliyor ve seviyorsanız beğeneceğiniz bir film.Çok fazla Amerika mizah kültü...