8 Aralık 2019 Pazar

Gerilim Filmi : Funny Games

Herkese merhabalar efenim,
Çok sevgili iş arkadaşım Ceren'nin tavsiyeleri ile Aralık ayı Noel filmleri ve kar-kış temasına girmeden önce bir gerilim filmi daha izlemek istedim.Aslında bu filmi elbette çok duymuştum ama izlemek şimdiye nasip oldu.Orijinal hali aslında Alman yapımı , ilk o yapımını açtım ama nedense görüntüleri falan çok beğenmediğim o yüzden baş rolünde Naomi Watts'ın da olduğu Amerika versiyonunu izledim.

Her yönetmen filmde seyircisine bir duygu vermeyi amaçlar.Dram filminde hüzün,aşk filminde sevgi ve aşk,gerilim ve gizem filmlerinde merak ... Bu filmde yönetmen tamamen sizi rahatsız ve gıcık etmeyi amaçlamış ve bence yönetmen bana bu hisleri filmde fazlasıyla geçirdi o yüzden kendi içinde oldukça başarılı bir film.Filmi izlerken o kadar gıcık oldum ki bilgisayara kafa atasım geldi :) Şimdi çok fazla spoiler vererek filmin izlenme hevesini kaçırmak istemiyorum ama bence bu türleri seviyorsanız benim gibi mutlaka izlemeniz gereken bir film :)

Sizden küçük bir ricam , eğer filmi izledikten sonra filmi saçma ya da vakit kaybı bulmuşsanız ya filmden hiç bir halt anlamamışsınızdır mutlaka gidip bir inceleme yazısı okuyun ya da videosu izleyin ya da "ben filmden çok iyi anlarım yeahh "demeyin gidin daha eğlenceli filmler izleyin :)

97'de gerçekleştirdiği Funny Games orijinal versiyondan sonra, efsanevi yönetmen Haneke bu kez de 2007 yılında Amerikan versiyonu "Ölümcül Oyunlar" ile bir kez daha kendi filmini yorumluyor. Ölümcül oyunlarda burjuvaziye olan tiksintinin şiddet yoluyla dışa vurumu söz konusu. Ann, George ve oğulları Georgie kısa bir tatil için göl kenarındaki yazlık evlerine giderler. Vardıklarında komşuları Fred ve Eva'da bir gariplik sezerler. Ertesi sabah golf oynamak üzere sözleşmişlerdir. George ve Georgie yelkenli teknelerini tamir ederken, Ann de yemek yapmaya koyulur. Bu sırada Eva'ların misafiri olarak tanıştıkları genç ve kibar görünümlü Peter, Ann'i şüphelendirir.

Naomi Watts in Funny Games (2007)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Komedi Filmi : The Blackening

 Herkese merhabalar efenim, Benim gibi ofansif Amerika mizahını biliyor ve seviyorsanız beğeneceğiniz bir film.Çok fazla Amerika mizah kültü...