20 Haziran 2019 Perşembe

Gerilim Filmi : Us

Herkese merhabalar efenim ...

Şimdi izlediğim ve taze taze sizlere sunmak istediğim bir film olan Us'dan bahsedeceğim bugün film postunda.Filmin yönetmeni  Jordan Peele 'yi daha önce Get Out filminde tanıdık.

Get Out filminin yorumunu bu linkten ulaşabilirsiniz :

https://maydanozsalatasi.blogspot.com/2018/07/maydanoz-time-film-get-out.html

Us filmine gelecek olursak , filmden hem çok şey anladım hem de hiç bir şey anlamadım.Mesajlar var,gerilim var ama bunlar sağlam bir şekilde verilmemiş çok çarpık bir şekilde sunulmuş,filmi izlemeden önce yorumlara bir bakayım dedim malum Türk izleyicisi anlamadığı ya da çokta ilgi alanına girmeyen her şeye "berbat,zaman kaygı,2 saatimi geri verin" dediği için bu tarz yorumlarını çok sallamamaya çalıştım çünkü gerçekten çok fazla "çöp" izleyici var bana sorarsanız :)

Filme kötü bir ön yargı ile başlamadım bu yüzden hatta Get Out filmini oldukça beğendiğim için iyi bir ön yargım vardı bu filme karşı da ama netice de bende yine bir şeyler eksik kaldı ki film konusunda daha geniş bilgi sahibi olan sitelerden yorumlara baktım (bu arada yorumlar film kritiği şeklinde olduğu için (spoilerlı) filmi izledikten sonra bakmanız gerekiyor).Yorumlardan hem filmi izlerken anlamadığım yerleri ve alt mesajları anlamış oldum hem de yaklaşık olarak benimle aynı fikir de olduklarını görmüş oldum.

Baktığım yorumların linkleri :

https://www.filmloverss.com/biz-us/

https://kayiprihtim.com/inceleme/us-biz-film-kritik/

Sonuç olarak , "Bana 2 saatimi geri verin" diyemem çünkü izlerken ben oldukça zevk aldım beni sürükledi ve bana ilginç geldi. Bi şans verin derim :)

IMDB: 7.3

Yapım: 2019

Yönetmen: Jordan Peele

Gabe ve Adelaide Wilson, çocukları Zora ve Jason ile birlikte deniz kenarındaki yazlıklarına tatile giderler. Niyetleri orada arkadaşları ile birlikte keyifli vakit geçirmektir. Ancak beklenmeyen misafirler yazlıklarına konuk olduklarında huzurlu hayatları cehenneme dönecektir.

Thumb z020zfirglav9ickjytmjyewx8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Romantik Film : The Tearsmith

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de ergen filmler izlemeyi acilen bırakmam lazım ! Yine Wattpadd den senaryosu çıkmış gibi olan bir film ...