6 Ocak 2023 Cuma

Kitap - Meksika Gotiği Silvia Moreno - Garcia

 Herkese merhabalar efenim,

Hevesle aldığım ve çok büyük bir hayalkırıklığına uğradığım bir kitap postu var bugün blogumuzda.Aslında kitabı daha tam olarak bitirmedin bitmesine bi 100 sayfa kadar daha var ama kitap başından sonuna tam bir fiyasko olucak bence o kadar sayfa hiç bir halt olmamış eğer son 100 sayfada olaylar olur ve kitap beni gerçekten etkilemeyi başarırsa bu yazıya geri döner bi özür yazısı eklerim eğer eklememişsem anlayan ki ön görülerim yine yerinde tam gaz çalışıyor.

Bu kitaba nasıl olurda Yılın En İyi Korku romanı dediniz bilmiyorum yani kitap gerilim bile değil ya ! 
Ayrıca kitap konu olarak bir çok şey vaadetmesine rağmen hiç bir şey olmuyor ya da hep aynı şeyler üzerinden dönüyor.Bir de o kadar bu kitabı alıp okuyabilmek için indirim bekledim Amazon da aylarca verdiğim paralara yazık oldu cidden.Bu kitabı torpille mi seçtiniz naptınız ya da hayatınızda hiç korku romanı mı okumadınız naptınız cidden bilmiyorum çok sinirliyim bu kitaba ve o özür yazısını da yazmıcağımı adım gibi de biliyorum bit kitap daha başından kendini belli ediyor.1 aydır kitabı bitiremedim bile sıkıntıdan içimi şişirdi kitap resmen ama okucağım,sonuna kadar günde azar azar da olsa sonuna kadar okuyup yine de şans vericem.

Locus En İyi Korku Romanı Ödülü / Britanya Fantazi En İyi Korku Romanı Ödülü

The New Yorker, Vanity Fair, NPR, The Washington Post, Tor.com, Marie Claire, Vox ve Book Riot’a Göre Yayımlandığı Yılın En İyi Kitaplarından

1950’lerin Meksika’sında sosyetenin genç gözdelerinden Noemí Taboada gönlünün istediği gibi yaşıyor, eğleniyordu. Ancak yeni evlenen kuzeninden gelen mektupta okudukları onu afallatacaktı. Eşinin onu zehirlediğini düşünen ve birinin ona yardım etmesi için yalvaran kuzeni Catalina’yı görmeye, kentten uzakta bir malikâne olan Doruk Mevki’ye doğru yola çıkan Noemí oraya vardığında ne bulacağından emin değildi. Kuzeninin eşini ve adamın varlıklı ailesini tanımıyordu, gideceği bölge hakkında da çok az bilgisi vardı.

Şık kıyafetleri ve kırmızı rujuyla kokteyl partilerine katılmaya daha çok alışkın olsa da önüne çıkan hiçbir zorluktan çekinmeyen Noemí, kuzenini kurtarmak için elinden geleni yapacak, Catalina’nın hem yakışıklı hem de korkutucu eşi Virgil de, ona fazlasıyla ilgi gösteren ailenin ihtiyar reisi Howard Doyle da gözünü korkutamayacaktı. Fakat duvarların ardında pek çok sır saklayan evin kendisinin, Doruk Mevki’nin Noemí’ye oynayacağı oyunlar yeni başlıyordu. Kan ile şiddet, rüya ve gerçek, delilik ve aklıselim birbirine girecek, yeraltına gömülü mazi öyle ya da böyle intikam için tekrar yüzeye çıkacaktı.

2 yorum:

  1. ayy ben de alcaktım bunu almayım o zamansa :) baghead (2008) izlemediysen kaçırmaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilgince benziyor deep teşekkürler ekledim listeye

      Sil

Kitap - Taşların Anlattığı Clara Dupont Monod

 Herkese merhabalar efenim, Çalıştığım okuldaki edebiyat öğretmeni olan arkadaşım benim de iyi bir okuyucu olduğumu öğrendiğinde yeni aldığı...