2 Şubat 2020 Pazar

Korku Filmi : Musallat

Herkese merhabalar efenim,
Dün sömestr tatilinin son günüydü,bugün de izin günüm.Yarından itibaren ikinci dönemin başlamasıyla birlikte sıkı bir tempo bekliyor bizi,ikinci dönem daha çabuk geçiyor,hem çocuklar hem de biz öğretmenler ama daha çok yoruluyoruz.Vakit buldukça elbette kitap okumalarım,dizi ve film izlemelerim,vloglarım devam edecek.Bu ara tatilde Karaburun da ki Nergis Festivaline gitme imkanı buldum onunda vlogu yakın zamanda burada olacak :)

Dün son günümüz olunca bi film izleyelim dedik iş arkadaşlarımla.Hepimiz korku filmlerini sevdiğimiz için hakkımızı korku filminden yana kullandık.Temizlik işlerinde bize yardımcı olan ablamız bu filmi izlemek istediğini söyleyince Burak Özçivit'in baş rollerde olduğu Türkiye de ilk korku film denemelerinden biri olan 2007 yapımı Musallat'ı izledik.Konu ve konunun işlenişi bakımında bence gayet güzel bir filmdi.Son sahnelere kadar kafa karışıklığı yarattı hatta "her şey yerli yerine oturmazsa dandiri bir filmdir" diye düşündük ama otutturdular yerine.Korku sahneleri ve efektleri elbette çok kötüydü ama Türk sineması korku sinemasında iyi ilerlemeler katediyor bence bir kez daha görmüş oldum :)

Musallat filminde, birbirlerine kalplerini vermiş ve büyük bir aşkla bağlı olan Suat ve Nurcan'ın, yaşadıkları köyde sürdürdükleri mutlu yaşamın üzerine düşen kara gölgenin hikayesi aktarılmaktadır. Herkesin gıpta ile takip ettiği aşklarını artık evlilikle taçlandırma zamanları gelmiştir. Fakat mutlu çiftin bu kararı alması ile başlarına büyük bir bela musallat olur. Tuhaf bir mahluk, çevrelerinde açıklaması imkansız olaylara neden olacak ve çiftin tüm yaşamını etkileyecektir. Artık ne yaşamları ne de aşkları eskisi gibi huzur dolu değildir. Çünkü adeta başka bir gezegenden gelmişcesine başlarına musallat olan bu ecinni, onlara rahat vermemektedir.

Musallat (2007)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Komedi Filmi : The Blackening

 Herkese merhabalar efenim, Benim gibi ofansif Amerika mizahını biliyor ve seviyorsanız beğeneceğiniz bir film.Çok fazla Amerika mizah kültü...