27 Ekim 2020 Salı

Kitap - İzmir Kitap Kulübü İle Ekim Ayı Kitabı Beni Asla Bırakma Kazuo Ishiguro

 Herkese merhabalar efenim,

Kitap Kulübü ile Ekim ayı temamız Japon Edebiyatıydı.

En sevdiğim edebiyat türü olsa da bu temada seçilebilecek bence en kötü yazar ve kitaplardan birini seçtiğimizi düşünüyorum çünkü yazar daha önce de bahsettiği gibi Japon bi yazar olsa da İngiltere de okuyup büyüdüğü için Japon aslında tamamen uzaklaşarak tam bi İngiliz edebiyatı havasında yazıyor romanlarını zaten kişilerde İngiliz olunca ben hiç Japon edebiyatı tadı alamıyorum.Bu kitap seçilmeden önce tesadüfen yazarın Günden Kalanlar romanını okumuş ve sizlerle yorumumu paylaşmıştım.Yazar yine aynı ağır üslupla yazmış bu kitabı ve okuması yine bana biraz ağır geldi.Tam bi distopya gibi olmasa da distopya tadında bir bilim kurgu - dram romanı aslında.

Yatılı okul Hailsham'ın öğrencileri, bahçe duvarının arkasındaki karanlık ormandan çok korkarlar. Hafta sonları veya tatillerde evlerine gitmez., Hailsham'dan önceki yaşamlarını hatırlamazlar. Dış dünyayla bağlantıları yoktur. Öğretmenler değil, gözetmenler tarafından eğitilirler. Spor ve sanata büyük önem veren gözetmenler, Hailsham öğrencilerine sürekli özel olduklarını hatırlatır ve bedenlerine çok iyi bakmaları gerektiğini tekrarlar.

Kazuo Ishiguro, yayımlandığı yıl Time tarafından İngilizce yazılmış en iyi 100 roman listesine alınan Beni Asla Bırakma'da, yıkıma götüreceğini bile bile kendi kaderini kabullenenlere odaklanmış görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fantastik Film : V for Vengeance

 Herkese merhabalar efenim, Bayramın ilk gününde annemler yengemlerle birlikte Amasyaya gitmişlerdi.Beni de kuzenimin evine bıraktılar.Biz d...