17 Mart 2023 Cuma

Bilim Kurgu Filmi : Don't Worry Darling

 Herkese merhabalar efenim,

Kadınlar hakkında ki her şeye erkeklerin karar vermesi saçmalığı üzerinden yola çıkılmış bir bilim kurgu filmi aslında bu film diyerek başlamak istiyorum.Neyden mutlu olduğumuzu ya da olacağımıza bize sormadan kendi kafalarınca karar vermeleri erkeklerin en büyük hatası sanırım.Bu filmde de çok net bir şekilde görüyoruz.Filmin yorumlarında da  erkeklerin kudurmasında da bunu daha da net bir şekilde gördük.

"Neyden ne şekilde mutlu olmamız gerektiğini bize bırakın.Bizim adımıza bir karar vermeyin.Ağlıyor olmamız ya da yorgun görünmemiz o hayattan mutsuz olduğumuz anlamına gelmez ya da sürekli kahkaha atmamız neşe saçmamız o hayatımızdan nefret etmediğimiz anlamına da gelmez.Bu bedene,ruha biz sahıbız.Bizim üzerimizde söz hakkınız olduğu gafletini bir yana bırakın ve sadece saygı duyun kim olduğumuza,ne olduğumuza ve neyi seçtiğimize."

 Alice (Florence Pugh) ve Jack (Harry Styles), çok gizli Victory Projesi için çalışan adamları ve ailelerini barındıran deneysel şirket kasabası Victory'nin ideal toplumunda yaşadıkları için şanslıdırlar. Kurumsal vizyon sahibi ve motivasyonel yaşam koçu olan CEO'ları Frank (Chris Pine) tarafından benimsenen 1950'lerin toplumsal iyimserliği, birbirlerine sıkı sıkıya bağlı çöl ütopyasında günlük yaşamın her yönüne sızmaktadır. Erkekler her gün Victory Projesi Genel Merkezinde "yenilikçi malzeme geliştirilmesi" üzerinde çalışırken, eşleri - Frank'in zarif ortağı Shelley (Gemma Chan) dâhil - zamanlarını topluluklarının güzelliğinin, lüksünün ve sefahatinin tadını çıkararak geçirirler. Her konut sakininin ihtiyaçları şirket tarafından karşılandığı için hayat mükemmeldir. Karşılığında tek istedikleri gizlilik ve Victory davasına sorgusuz sualsiz bağlılıktır. Ancak huzurlu hayatındaki çatlaklar, çekici dış görünüşün altında gizlenen çok daha uğursuz bir şeyin görüntülerini ortaya çıkarmaya başladığında, Alice, Victory'de tam olarak ne yaptıklarını ve neden yaptıklarını sorgulamadan edemez. Alice, bu cennette gerçekten neler olup bittiğini ortaya çıkarmak için elindekilerin ne kadarını kaybetmeyi göze alabilir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kore Dizisi : The 8 Show

 Herkese merhabalar efenim, Bünyenin tamda bu şekil bir Kore dizisine ihtiyacı vardı.Bir yarışma ile bir mekanda toplanan insalar.Tabi ki iz...