6 Mart 2024 Çarşamba

Kitap - Tavan Arasındaki Buda Julie Otsuka

 Herkese merhabalar efenim,

Nihayet iyileştim sadece geriye bazen çok konuştuğumda kuru öksürüğüm oluyor o da olur zaten yine iyi atlattım sayılır bence.O arada okuduğum kitaplardan biri de Japon edebiyatından olan akıcı ve yer yer de ağlatan bir kitap olan " Tavan Arasındaki Buda" oldu.Gerçek tarihi bir olayı savaşın gölgesini belli bir baş kahraman olmadan çoğul dille anlatan akıcı bir kitaptı.Yazarın bende bir kitabı daha var onu da yakın zamanda okumayı istiyorum.

Japonya'dan San Francisco'ya giden gemiye bindiler hep birlikte ellerinde kocalarının birbirinden yakışıklı fotoğraflarıyla. Gelindi onlar yabancı topraklarda dükkan bağ bahçe sahibi kocalarıyla kuracakları refah yaşamın hayaline kapıldılar çünkü onlara bunun sözü verilmişti. Sonra kocalarını gördüler ilk şoku yaşadılar ilk geceyi atlattılar. Müstakbel kocalarının onlara yalan söylediğini evlerinin hanımı olmayacaklarını öğrendiler çok ama çok çalıştılar tarlalarda iki büklüm mahsül topladılar beyaz tenli uzun boylu kadınların yerlerini sildiler çamaşırlarını yıkadılar yemeklerini yaptılar erkeklerine hizmet ettiler. Çocuk doğurdular bir iki beş on. O çocuklar büyüyüp de kimliklerini reddettiğinde üzülmemeye çalıştılar. Yeni topraklar sonunda memleketleri oldu. Ve savaş gelip çattı bir gün yeni memleketlerinde düşman oldular.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fantastik Film : V for Vengeance

 Herkese merhabalar efenim, Bayramın ilk gününde annemler yengemlerle birlikte Amasyaya gitmişlerdi.Beni de kuzenimin evine bıraktılar.Biz d...