31 Ağustos 2018 Cuma

Dram Filmi : Silenced

Herkese merhabalar efenim ...

Neden Gong Yoo Oppa Kore'nin en iyi ve değerli oyuncusudur bu filmle bir kez daha anlamış bulunuyoruz.Filmi izlerken başından sonuna kadar ağladım hem de yüreğim acıyarak ÇÜNKÜ BU OLAYLAR GERÇEK VE AYNISI TÜRKİYE'DE DE KISA BİR SÜRE ÖNCE OLDU VE HALA DÜNYANIN HER YERİNDE OLMAYA DEVAM EDİYOR !

Gong Yoo'nun eline askerlik sırasında Sessizlik adlı bir kitap geçiyor,bu kitaptan çok etkilenip askerliği bittikten sonra bu kitabın yazarını buluyor ve bunun filmini çekiyorlar,film gösterime girdikten sonra 5 milyona yakın izleniyor ve Kore ayaklanıyor tekrar açılan davalarla yeni şahitler ve eski mezunların şahitllikleriyle adalet geçte olsa yerini buluyor.Kore de ki yasalara göre 13 yaşının altındaki çocuklara cinsel istismarda eğer aile ile uzlaşmaya varılırsa dava düşüyor.Eh para her kapıyı açıyor elbette.Film ile birlikte bir çok kişinin hayatı değişmiş resmen.Dava yeniden savcılık tarafından açılmış ve bu olaydan sonra bu yasa değiştirilmiş artık çocuk tacizi davalarında zaman aşımı ya da uzlaşma olmuyor.

Kitap yazılınca maalesef yine de filminin ünlü bir oyuncu tarafından çekilmesi kadar duyurulmamış.Medyanın gücü işte ...

Gerçek ve olağanüstü dramatik bir hikayeye dayanan filmde, Gang In-ho kızını ameliyat ettirebilmek için ücretli olarak öğretmenlik yapmaktadır ancak çalıştığı okulda tuhaf olaylarla karşılaşmaktadır. Çalıştığı okulda ki küçük çocukların tamamı sağırdır ve düzenli olarak cinsel istismara uğrarlar. Üstüne üstlük fiziksel olarak şiddete de uğrayan küçük çocukların haline şahit olan Gang In-ho, buna bir dur demek ister ve sesini dünyaya duyurma kararı alır.

YAPIM:Güney Kore
IMDB PUANI:8.1
FİLM SÜRESİ: 2 saat 5 dakika
YÖNETMEN:Dong-hyuk Hwang
OYUNCULAR: Hyeon-soo Kim, Yoo Gong, Yu-mi Jung

Ä°lgili resim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fantastik Film : V for Vengeance

 Herkese merhabalar efenim, Bayramın ilk gününde annemler yengemlerle birlikte Amasyaya gitmişlerdi.Beni de kuzenimin evine bıraktılar.Biz d...