20 Ağustos 2018 Pazartesi

Romantik Film : The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Herkese merhabalar efenim ...

Bugün film postumuzda narin,kitap severleri de beyaz perde de buluşturan ilginç bir ismi olan film var.İsminin Türkçe karşılığı : Edebiyat ve Patates Turtası Derneği olarak verilmiş.Evet filmin isminin neden bu kadar uzun ve değişik olduğunu elbette filmi izleyince anlayacaksınız :) Dediğim gibi naif,hoş bir dönem filmi.Bu tarz sevenlere tavsiyemdir :)

Özgür ruhlu bir yazar olan Juliet, yeni kitabı için hazırlık sürecindedir. Bir gün 2. Dünya Savaşı'n da Nazi işgali altındaki Guernsey adasında yaşayan bir grup insanın kurduğu Guernsey Edebiyat ve Patates Turtası Derneği'nin üyesi olan Dawsey'den bir mektup alır. Mektupta yazılanlardan oldukça etkilenen Juliet, kulübü ve üyelerini merak etmeye başlar. Kulübün ve halkın yaşadıklarının yeni kitabı için harika bir konu olabileceğini düşünen genç yazar, adaya gitmeye karar verir. Juliet ilk iş kendisine mektubu yazan çiftçi Dawsey ve kitap kulübünün diğer eksantrik üyeleri ile tanışır. Kulüp üyeleri ve kentin sakinleriyle konuştukça onlarla arasında güçlü bir bağ kuran Juliet in hayatının gidişatı sonsuza dek değişecektir.

Yönetmen:  Mike Newell
Ülke:  İngiltere, ABD
Tür:  Dram, Tarihi, Romantik
IMDB:  7,1
Süre:  124 Dakika

Edebiyat ve Patates Turtası Derneği - The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society 720p izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Komedi Filmi : The Blackening

 Herkese merhabalar efenim, Benim gibi ofansif Amerika mizahını biliyor ve seviyorsanız beğeneceğiniz bir film.Çok fazla Amerika mizah kültü...