17 Temmuz 2024 Çarşamba

Kitap - Kış Yaza Kavuşunca Emily Henry

 Herkese merhabalar efenim,

YKS açıklandı malum ve bugün itibariyle işe geri döndüm.5 Ağustosa kadar tercih döneminden dolayı okulda olacağım arada bi 10 günlük tatilim daha olacak orası içinde planlarım var kafamda var tam belli değil daha o yüzden net bir şey söyleyemiyorum.19 Ağustos itibariyle de 12.sınıfların yaz kampıyla birlikte yeni dönem de başlıyor olacak benim için.Zaman o kadar çabuk geçiyor ki anlayamıyorum bile neredeyse yaz tatili bitti diyeceğiz.

Marmaris tatiline gideceğimi önceden bildiğim için Amazon da yaz kitapları ya da tatil kitapları başlığı altında kitaplar ararken Emily Henry'e denk geldim.Açıkçası ilk bakışta konusunu dahi okumadan kitap kapağı tam da tatillik mantığı ile aldım ama kitapta en sevmediğim şey kapak/isim/içerik uyuşmaması oldu bence onun dışında kitabı sevdim ve tatilde hava 40 dereceyi bulunca eve siesta için gittiğimiz zamanlarda zaman geçirmelik harika bir kitap seçeneği oldu benim için.Romantik ya da genç yetişkin tarzda kitaplar okumayalı baya bi oldu.

Baş karakterin ilham tıkanıklığı yaşayan yazar bir kadın olması ve ilham bulmak için babasından kalan göl evine gitmesi fikri beni hemen kendine çekti zaten.Bu tarz olayları nedense çok seviyorum bir de baş karakter kadın yazar falan olunca çok sempatik hissettiriyor bana.Romantizmin yanına aile bağları ve sorunlarını da ekleyip yazdığı ve toksik bir ilişkiden çok arkadaş sevgili ilişkisinde yazdığı için yurtdışında da çok satan ve sevilen bir kitap ve yazar olmuş.Kafa dağıtmalık ya da direkt tatil kitabı olarak yanınıza almalık ideal bir kitap diyebilirim.

Tamamen zıt iki karakter.

Tek ortak özellikleri, yazarlık hayatlarında kendilerini kapana kısılmış hissetmeleri ve sahil kenarında kısa süre yaşadıkları göl evidir. Hayatının muhteşem olduğunu düşündüğü bir dönemde tüm bildiklerinin bir yalandan ibaret olduğunu öğrenen January, babasının sırlarını barındıran bu göl evinin sakladıklarıyla yüzleşirken, Augustus da geçmişe dair tüm kapıları kapatmaya çalışmaktadır.

Ta ki puslu bir akşam yolları kesişene dek... Hayatın getirdiği zorlukların üstesinden gelmeye çalışırken roman yazma konusunda da birbirlerine yardım etmeye karar verirler. Ancak bir farkla... January edebi bir roman kaleme alırken, gerçek aşkın ancak kitaplarda olduğuna inanan Augustus hayatında ilk defa mutlu sonla biten bir hikâye yazacaktır. Tek şartları ise birbirlerine âşık olmamaktır. Peki, aşk kural tanır mı?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Youtube - VLOG 93