8 Ağustos 2019 Perşembe

Romantik Film : Yeşilçam Rüzgarı !

Herkese merhabalar efenim,
Kardeşimle geçtiğimiz hafta daha önce izlemediğimiz Türk filmlerini izleyelim dedik ve Yeşilçam'ın derinliklerine daldık.Arada böyle Romantik-Komedi filmleri çerez tadında izlemek inanılmaz eğlenceli oluyor.Hem o eski kadınların güzelliklerine dalıyor hem eski aşkların tadını çıkarıyor hem de o zaman ki sinema klişelerine gülüyoruz.2 günde izlediğimiz 4 Yeşilçam filminden bahsedicem bugün sizlere :


1-Sultan

Sultan, çocukları ile gecekondu mahallesinde yaşayan dul bir kadının hikayesini anlatıyor. Dört çocuğu ile birlikte bir gecekondu semtinde yaşayan Sultan evlere temizliğe giderek geçimini sağlar. Tek başına çocuklarına bakmaya çalışan dul kadın gönlünü bir minibüs şoförü olan Kenan’a kaptırır. Kenan mahallenin muhtarının oğludur. Kurnaz bir adam olan Muhtar, çevre yolu yapımı olduğunu öğrendiğince gözünü üzerinde gecekondu bulunan arsalara diker. Yıllar önce kendi sattığı arsaların değeri artacağından onları ucuz paralarla alıp gecekonducuları evlerinden çıkarır. Semt sakinleri kendilerini kapının önüne koyan muhtara karşı direnişe geçer. Evini kurtarmaya çalışan Sultan’ın bu süreçteki en büyük destekçisi Kemal’dir. Genç adam sevdiği kadınla birlikte babasına karşı direnişe katılır.




2-Vahşi Gelin

Genç bir kadın olan Necmiye, ailesi tarafından bir ağanın oğlu olan Temel ile evlenmeye zorlanır. Necmiye, büyük bir otelde yapılan nişan töreni sırasında kaçarak bir otele sığınır. Temel, vakit kaybetmeden nişanlısını bulabilmek için gazeteye ilan verir. Yakışıklı olduğu kadar kaba da bir adam olan Murat, Necmiye’yi kaldığı otelde görünce Temel’e haber verir. Ancak Murat, otele gelen Temel’e Necmiye’nin ricası üzerine sevgili olduklarını söyler. Konunun kapanmasının ardından otelden ayrılan Murat, Necmiye ile tüm bağının koptuğunu düşünür. Oysa durum hiç de öyle olmaz. Necmiye, gizlice Murat’ın arabasına saklanarak onunla birlikte eve gider. İkisi arasında başlayan çekişme bir süre sonra yerini bambaşka bir şeye bırakacaktır.

Vahşi Gelin


3-Bodrum Hakimi

Bölgeye yeni atanan bir bayan hakimle genç bir toprak ağasının aşkını anlatıyor. Kasabaya atanan Nevin hanım çok geçmeden bölgede hukuki bazı düzenlemelere gider. Adaletli ve sağduyulu olan hakim tüm sorunların böyle çözülebileceğine inanıyordur. Fakat bölgenin zengin ailesi Bereketoğulları bu durumdan hoşnut değildir. Fakat ailenin oğlu Ömer, Nevin'e aşık olmuştur.

bodrum hakimi ile ilgili görsel sonucu

4-Ateş Parçası

Bir çadır tiyatrosunun gülü olan Azize yoksul, sıradan yaşamında küçük mutluluklar ve içten sevgilerle yetinmektedir. Mert, altın kalpli, güler yüzlü, düşük çeneli bir kızdır. Tiyatroda şarkı söyleyip soytarılık yaparak müşterileri eğlendirmektedir. Niyet tavşanının çektiği faldan yakında hayatının erkeğiyle tanışacağını öğrenir. Ve kısmeti yağmurlu bir gecede karşısına çıkar. Sosyetenin hızlı çapkınlarından Tarık, genç kızı mecburen arabasına alınca hayatları tahmin edemeyecekleri ölçüde değişecektir. Tarık hayatını allak bullak eden baş belasından bir türlü yakasını kurtaramaz. Azize ise ansızın hayatına giren bu fal prensine gönlünü çoktan kaptırmıştır. Ancak Tarık nişanlıdır ve Azize ile arasında kapanamayacak uçurumlar vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Romantik Film : The Tearsmith

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de ergen filmler izlemeyi acilen bırakmam lazım ! Yine Wattpadd den senaryosu çıkmış gibi olan bir film ...