12 Kasım 2022 Cumartesi

Kitap - Tokyo Ueno İstasyonu Miri Yu

 Herkese merhabalar efenim,

Yeni çıkan,İthaki gibi ünlü ve kaliteli bir yayınevinden çıkan ödüllü,Japon edebiyatından olan bu kitaptan çok şey bekleyerek aldım ve açıkçası ilk arka kapak yazısını ve konusunu okuyunca da meraklandırmıştı bu kitap beni zaten 120 sayfalık bir kitap ve Amazon indiriminde de görünce hemen alayım okuyayım dedim ama baştan sona kitabın içine hiç giremedim ne anlatıyor onu da tam anlayamadım kitap tam bir hayalkırıklığı oldu benim için anlayacağınız.Japon edebiyatından çok az kitap vasat çıkar normalde hep ilgi çekici ve farklı olur ama bu kitap benim için resmen sınıfta kaldı , otur sıfır !

2020 Çeviri Edebiyatı Ulusal Kitap Ödülü Kazananı

Akutagava ödüllü Miri Yu, Güney Kore vatandaşı olmasına rağmen Japonca yazan, gençlik yıllarındaki bunalımlarına Edgar Allan Poe ve Truman Capote gibi ustaların eserleri sayesinde direnen, kitaplarında hem psikolojik hem de sosyolojik arayışların peşine düşen bir yazar.

Çağdaş Japonya tarihinin her önemli dönemeci 1933’te doğan Kazu’nun hayatına bir şekilde etki etmiştir ama o artık bir ölüdür. Kazu’nun yaşam öyküsüne kara talih damga vurmuştur ve şimdi ölümde bile huzura eremez.

O parka 1964’te Tokyo Olimpiyatları’nın hazırlığında çalışmak için gelen ve son nefesini de parkın civarındaki evsizlerin arasında veren Kazu’nun gözlerinden Tokyo’daki gündelik hayatı görürüz bu romanda. Böylece onun şahsi öyküsüne dair mahrem ayrıntılar da gün yüzüne çıkar. Tıpkı toplumdaki eşitsizliklerin onun hayatına nasıl yön verdiğinin gün yüzüne çıkması gibi.

Tokyo Ueno İstasyonu, Tokyo’nun en işlek mekânlarından birine musallat olan evsiz bir hayaletin hikâyesini anlatıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Beter Ol Mitat Karaman!

 Herkese merhabalar efenim, İlk kitabı o kadar çok beğendim ki hemen gidip ikincisini alıp bir nefeste okudum.Şu sıralar hasta oldum yine bo...