18 Kasım 2022 Cuma

Korku Filmi : Pearl

 Herkese merhabalar efenim,

Şu sıralar favori oyuncularımdan biri Mia Goth ! Kendisi hem oyuncu hem senarist hem de yönetmen koltuğunda yer alıyor yaptığı filmler de hem genelde psikolojik gerilim ya da korku üzerine filmler yapıyor ayrıca bence kendisinin korkutucu bir güzelliği de var.Daha önce yer aldığı bir çok yapımı izlemişim hatta çok da beğenmişim.Emma,Suspiria,Yaşam Kürü ve Karanlık Sır filmleri.Kendisine ait izlemediğim son bir film kaldı onu da bu aksam eve gidince izlemeyi düşünüyorum.Ayrıca bir film serisi daha var Nymphomaniac diye bolca +18 ögeler içerdiği için izlemeyi biraz geciktirdiğim bir yapım hem ortamımın müsait olması lazım hem de bazı filmleri izlemenin cidden zamanı var diye düşünüyorum o seriyi biraz daha sonraya bıraktım ama izleme listemde.

Mia Goth'ı bir kenara bırakıp Pearl filmine gelicek olursak film 98 yılında geçmesine 22  yapımı olmasına rağmen 50'li yılların havasıyla ve sinematikleriyle çekilmiş o yüzden daha baştan kafa karıştıran bir film.Baskılanmış arzuların gün yüzüne çıkamayışı ve engellenme duygusunun çok şiddetli oluşunun genç bir kızı nasıl bir yıkıma uğratacağını ve nasıl bir seri katile dönüştürebileceğini gösteren psikolojik ögeleri enfes sunmuş bir yapım.

 1998 yılında Pearl (Mia Goth), ünlü olma takıntısına sahip olan genç bir kızdır. Göz alıcı bir hayata özlem duyan Pearl'ün bu hayali reddedilince büyük bir öfkeye kapılır ve bir cinayet serisine başlar.

1 yorum:

  1. bunu izleyim barik :) senin yazdığın filmlerde sevmediğim daha hiç olmadıııı :)

    YanıtlaSil

Kitap - Taşların Anlattığı Clara Dupont Monod

 Herkese merhabalar efenim, Çalıştığım okuldaki edebiyat öğretmeni olan arkadaşım benim de iyi bir okuyucu olduğumu öğrendiğinde yeni aldığı...