28 Ağustos 2024 Çarşamba

Fantastik Film : Venom 2 Let There Be Carnage

 Herkese merhabalar efenim,

Dün Netflix de canım film gecesi yapmak istedi.Top 10 listesinde Türkiye de en çok izlenenlerde bu filmi görünce ilk filmi izlediğimi ama 2. filmini izlemediğimi hatırladım o yüzden gecenin filmi olarak seçtim.Aslında ilk filmden 2 sene sonra 2021 de çıkmış devam filmi ama o zamanlar pandemiden daha yeni yeni kurtulmaya başlamıştık ve sinemaya falan henüz gitmiyorduk izlemek bu zamana kısmet oldu diyebilirim.İzlemesi keyifli yine Deadpool gibi aksiyon komedi tadında Tom Hardy severler için özellikle oldukça iyi bir devam filmi.

Venom adı verilen bir organizmanın taşıyıcısı olan Eddie Brock'un hikayesinin anlatıldığı 'Venom' filminin 2. devam halkası olan yapımda, başarısız bir infazdan sonra hapishaneden kaçan seri katil Cletus Kasady ve Shriek'in Venom ile mücadelesi konu ediliyor.




24 Ağustos 2024 Cumartesi

Aksiyon Filmi : Solace

 Herkese merhabalar efenim,

Pazar günleri izin günüm olduğu için pazar sineması yapıyorum.Geçen pazar da iddalı bir film izlemek istedi canım biraz araştırma sonucunda bu filmi buldum oyuncu kadrosu da yorumları da oldukça iyi olunca bi bakmak istedim öyle ters köşe gibi dursa da pek öyle değil daha çok fantastik aksiyon gibi olduğunu söyleyebilirim.

Doğaüstü becerileri olan bir suç analizcisi (Anthony Hopkins), usta bir FBI ajanının(Jeffrey Dean Morgan) tuhaf bir seri cinayeti çözmesine yardım etmek için emekliliğini yarıda bırakıp işe döner.Yalnızca katilin de (Colin Farrell) doğaüstü yeteneklerinin olduğunu görmek için bu seri katil vakasının içine çekilir, bu da birbirinin her hareketini kestirebilen iki kişi arasında bir restleşmeye dönüşür.



23 Ağustos 2024 Cuma

Program : The Influencer

 Herkese merhabalar efenim,

Netflix de yer alan yine bir Kore yarışması var program kısmımızda.Bu tarz Kore programlarını izlemeyi çok seviyorum.Bu sefer Kore nin ünlü Influencerlarının katıldığı hayatta kalma yarışması yapmışlar yine oyunlarla tabiki herkes zekasını ve ikna yeteneğini göstermeye çalışıyor bazılarını bende tanıyordum ama yeni tanıdıklarım da oldu.Bizim ülkenin anlayışı ile onların ki çok farklı tabiki de.Her şey rağmen bence izlenmesi keyifli bir program oldu benim gönlümdeki kişi birinci olamadı tabi ona bir tık üzüldüm :(



22 Ağustos 2024 Perşembe

America Dizisi : Emily In Paris 4.Sezon

 Herkese merhabalar efenim,

Bu dizinin 2 ve 3.sezonunu çıktığı zamanlarda izlemiştim hemen ama buraya yazmamışım o yüzden o sezonları da ekleyip bir bütün haline getirmek istedim.

2.Sezon

Emily in Paris’in ikinci sezonu tam olarak ilk sezonun kaldığı noktadan başlıyor. Emily ve Gabriel’in birlikte olduğu gecenin devamını izlediğimiz sezon, ikilinin birlikte olmasının getirdiği sonuçları ekranlara getiriyor. Emily’nin o geceyi hata olarak görmesi ve arkadaşının sevgilisiyle yatmanın getirdiği suçluluk duygusuyla kendini bir başkasının kollarında buluyor. Bu kollar Brexit yüzünden Paris’te olan Alfie’ye ait.


3.Sezon

Sezonun ilk bölümlerinde tüm Fransız personelin Savoir’den ayrılmasıyla bir Amerikalı olan Madeline’nin Fransa’nın lüks piyasasında tek başına tutunmaya çalıştığını görüyoruz. Emily’nin geçtiğimiz sezon sonu vermiş olduğu Paris’te kalma ve Savoir’dan ayrılma kararını henüz Madeline’e söylemediğini ve iki şirket arasında kalması bu noktada büyük sıkıntılara yol açılıyor. Öyle ki, bir yandan Slyvie ve ekibi sıfırdan şirket kurmaya ve müşterilerini kendi taraflarına çekmeye çalışırken, öbür yandan Madeline işlerin büyük çoğunluğunu eksik personel sebebiyle Emily’e yıkıyor. 


4.Sezon

Bu sezonun şu anda sadece 4 bölümlük kısmı yayınlandı onlar da o kadar saçmaydı ki devamını izlemek pek istemiyorum açıkçası.Baş karakteri ve ilişkilerini iyice saçma sapan bir hale soktular.En son ki bölümde Emily,bir ayrılıp bir barıştığı takıntılı exi Gabriel , Gabriel'in eski nişanlısı ve onun lezbiyen kız arkadaşı şeklinde bi dörtlü oldular.Hatta o kadar saçma ki Gabriel ve Emily sevgiliyken hala bu lezbiyen ikili Gabriel'in evinde kalıyor nedensiz yere bu arada Emily'nin eski erkek arkadaşı Alfie meselesi de var.İyice saçma sapan oldu dizi bence ilişkilerde saçma sapan vıcık vıcık inandırıcılığı düşük bir hal aldı.





21 Ağustos 2024 Çarşamba

Türk Dizisi : Şahmaran 2.Sezon

 Herkese merhabalar efenim,

Aslında beklediğim bir dizi sezonu değildi ama izin zamanlarıma denk gelince madem boşum deyip izledim birinci sezon oldukça güzel başlasa da sonlara doğru saçmalamıştı bence muhtemelen 2.sezonu da izlemem demiştim ama izledik yine de :D 2.sezonda Saadet Işılsoy Lilith i oynarak kadroya katılmış ben kendisini hiç beğenmem ve oyunculuğunu da hiç sevmem açıkçası çok robotik oynuyormuş gibi gelir ama bu diziye ve role çok yakışmış.Meğersem kadın yıllardır bu rolü bekliyormuş onun o donuk yüz ifadeleri de kötü kadın rolüne ayrı bir yakışmış bence.Saçma sapan bir şekilde ilerleyip bitti 2.sezonda açıkçası daha fazla uzatmayacakları finalinden belli oldu.Bence oldukça güzek bir fikri oldukça güzel bir oyuncu kadrosunu yavan bir kurgu ve senaryo ile harcamışlar diyebilirim.



20 Ağustos 2024 Salı

Kitap - Ardından Natsume Soseki

 Herkese merhabalar efenim,

Uzun bir zamandan sonra Japon edebiyatına dönüş yapayım ve kitaplarını okuduğum ve çok da beğendiğim bir yazar olan Soseki yi okuyayım dedim ama daha fazla dayanamadım kitaba ve 1 haftadır elimde sürünen bu kitabın bendeki okunma hakkı doldu ve yaklaşık bi 190 sayfa kadar okuduktan sonra yarım bırakma ve okumama,kütüphaneme kaldırma kararı aldım.Aslında konusu oldukça ilgi çekici olsa da (yasak aşk) maalesef hiç güzel bir şekilde işlenememiş ve aynı şeyler üzerinde dönüp durmaya devam etti başlangıç boyunca hatta kitabın neredeyse yarısına geldim ama ne bir olay var orta da ne başka bir şey bomboş şeyler anlatıp duruyor karakterle ilgili devamı yok bence aşırı sıkıcı olmaya başlayınca daha fazla bayılamam dedim.

“… Sen bana gülüyorsun. Ve ben sana gülemiyorum. Hayır, gülmek istiyorum ama toplum yapamayacağımı söylüyor, öyle değil mi?”

Japonya’nın ülke dışında en tanınmış ve en saygı duyulan yazarlarından biri olan, Ben Bir Kediyim, Gönül ve Madenci gibi eserlerin yazarı Natsume Soseki, ilk defa Türkçeye çevrilen Ardından’da birincil arzusu “pek bir şey yapmamak” olan Oblomovvari bir karakterin, Daisuke’nin trajikomik hayatını anlatıyor.

Varlıklı bir ailenin aylak evladı Daisuke, hem Meici dönemi sonundaki değişimlerle hem de hayattaki amacı ve kişiliğiyle dertleri olan genç bir adamdır. Günlerini ona tahsis edilen evinde kitap okuyarak, kafelerde vakit öldürerek ya da sokaklarda dolaşarak geçiren Daisuke’nin hayatı, uzun süredir başka şehirde yaşayan arkadaşı Hiraoka dönünce ve onun eşi Miçiyo’ya olan ilgisi tehlikeli bir aşka doğru evrilince tekdüzeliğini kaybeder.

Daisuke, bir yandan onu toplumsal normlara uygun bir yaşam sürmeye zorlayan ailesine karşı kişisel özgürlüğünden ve bağımsız hayatından ödün vermemeye çabalarken diğer yandan da Miçiyo ve Hiraoka’yla girdiği, benliğiyle çelişen umutsuz durumdan yakasını sıyırmaya çalışır.



17 Ağustos 2024 Cumartesi

Kore Dizisi : Dreaming of a Freaking Fairy Tale

 Herkese merhabalar efenim,

Son izlediğim Kore dizisinden bahsetmek istiyorum bugün sizlere.Pazartesi itibariyle okullar açıldığı için özelde artık oldukça meşgul durumda olacağım bir daha ne zaman Kore dizisi izlemeye zaman ayırabilirim pek bilmiyorum.Mini klişe bir dizi var bugün odağımızda.Baş roldeki erkek oyuncuyu çok sevdiğim için başladım diziye ama gerçekten çıtır çerez hatta bir çok kişininde bilmediği çok da popüler olamamış bir dizi.

Lee Jun Young, Cheongdam Heaven'ın insanlara güvenmeyen aşka inanmayan CEO'su Moon Cha Min'i canlandırıyor. Moon Cha Min, babasının sözlerine uyarak kadınlardan uzak durur ve evlilik ya da flörtle ilgilenmez. Bilinmeyen bir nedenden ötürü her zaman sapı süslü bir şekilde dekore edilmiş bir şemsiye taşımaktadır. Yakışıklı görünümü ve modaya uygun tarzı sayesinde yakışıklı bir prense benzetilmektedir.Üvey annesi ve üvey kız kardeşiyle birlikte yaşayan Shin Jae Rim (Pyo Ye Jin) için hayat tıpkı Cinderella'nın hikayesinde olduğu gibidir. Yakışıklı erkeklerden hoşlanmasına rağmen babasının ölmeden önceki son arzusu olan "Zengin bir adamla evlenerek iyi yaşa" dileğini yerine getirmek için zengin insanlarla dolu bir sosyal kulüp olan Cheongdam Heaven'a iş başvurusunda bulunur.



Kitap - Terk Edenler ve Kalanlar Elena Ferrante

 Herkese merhabalar efenim,

Serinin 3.kitabıyla serideki olaylar iyice hız kazanmaya başladı ama bu kitabı okurken ana karakterlerin salaklarına cidden sinir krizleri geçirdim.Hiç yok çok zekiler yok şöyleler böyleler diye pazarlamasın bu iki salak arkadaş ikisi de birbirinden sıkıntılı tipler ve başlarını belaya sokmakta ve başlarına ne geliyorsa haketmekte uzmanlar resmen.

Lila içine düştüğü karmaşadan zekâsıyla kurtulmayı ve yeni bir geleceğe yelken açmayı bilir. Gelgelelim görünüşte ideal bir evlilik yapan Lenù, beklenmedik bir açmaz yaşayacak, trajik boyutta bir seçim yapmaya zorlanacaktır.



10 Ağustos 2024 Cumartesi

Gerilim Filmi : MaXXXine

 Herkese merhabalar efenim,

Mia Goth,Elizabeth Debicki,Halsey,Kevin Bacon,Lily Collins,Giancarlo Esposito,Bobby Cannavale gibi ünlü isimlerin yer aldığı uzun zamandır beklediğim ve en sevdiğim gerilim film serisinin 3.filmini nihayet izledim.Bence üç filmin en vasatı sanırım bu film olmuş ilk filmlerde daha çok psikopatlık ve kan görüyorduk tabi hikayenin başlangıcı ve karakterin nasıl yetiştiğini anlattığı içinde olabilir.Mia Goth ne yapsa oturur paşa paşa izlerim vallahi yine de çok hayranım bu kadına.

1980'ler Hollywood'unda, yetişkin film yıldızı ve umut vadeden oyuncu Maxine Minx sonunda büyük çıkışını yapar. Ancak, gizemli bir katil Hollywood'un yıldızlarını avlarken, kanlı bir iz Maxine'in karanlık geçmişini ortaya çıkarmakla tehdit eder.



8 Ağustos 2024 Perşembe

Kore Dizisi : My Sweet Mobster

 Herkese merhabalar efenim,

Night Paradise filminde ilk defa izleyip çok beğendiğim aktör olan  Seo Ji Hwan nihayet bence hakettiği üne kavuşacak.Yine ses tonundan ötürü (bence sesinde nodül falan var herifin) mafya rolüne vermişler ama aşırı tatlı bir mafya deyebiliriz.Romantik Komedide yer alması bence çok güzel olmuş umarım daha çok bu tarz rollerde oynamaya devam eder kendisine acayip yakışıyor.

Dizi, eski bir çete lideri olan Seo Ji Hwan (Uhm Tae Goo) ile çocuklar için YouTube'da içerik üreten Go Eun Ha'nın romantik hikayesini konu alıyor.

Bilim Kurgu Filmi : Wonderland

 Herkese merhabalar efenim,

Suzy, Park Bo Gum,Gong Yoo,Choi Woo Sik,Jung Yu Mi gibi isimlerin yer aldığı Netflix de yayınlanan bir Kore filminden bahsedicem bugün sizlere.Aslında konu yine çok orijinal değil daha önce bu fikri Black Mirror'un bir bölümünde görmüş ve hepimiz hayran kalmıştık bu mantıkla buna benzer bir sürrü film ve dizi de çekildi.Korelilerde şanslarını denemek istemişler ama drama ve bilim kurgunun karışımı olan bu film pek olmamış bence.Çok kopuk ve sıkıcı bir dram olmuş.Oyuncu kadrosu biraz ziyan olmuş diyebilirim.

Yas tutanların kaybettikleri sevdikleriyle konuşması, yapay zekâ sayesinde olanaklı hâle gelince bir uçuş görevlisi ve bir anne, gerçekliğin ve insanlığın anlamını sorgular.



7 Ağustos 2024 Çarşamba

Kore Dizisi : Miss Night and Day

 Herkese merhabalar efenim,

Şu sıralar tatilde olduğum için izleyemediğim güncel birikmiş Kore dizilerini izliyorum.Çalışırken gözüme kestiriyorum hem bölümler tamamlanıp final vermiş oluyor hem de bir günümü savmış oluyorum.Tüm gün evde olduğumdan mütevellit bir oturmada dizileri deviriyorum genelde.Bu dizi de Netflix e gelince konusu aşırı hoşuma gitmişti ama bu konuda bir Kore filmi izlemiştim Granny gibi bir şeydi sanırım ismi de tam olarak hatırlamıyorum şu anda yine bu şekilde genç bir kadının fantastik bir şekilde yarı zamanlı yaşlı bir kadın olmasını anlatıyor.Hem aksiyon hem romantik komedi bayılarak izlediğim bir dizi oldu.

20'li ve 50'li yaşları arasında sihirli bir şekilde geçiş yapabilen bir kadın, savcılık ofisinde staja başlayınca zorlu bir patron ve iki farklı nesille baş etmek zorunda kalır.


6 Ağustos 2024 Salı

Kitap - Casus Paulo Coelho

 Herkese merhabalar efenim,

Yıllık iznimin kalan son 10 günündeyim 14 Ağustosa kadar eve olacağım.Kafamda yine bi gezi planı ama günübirlik videosu gelir zaten.Okul !9 Ağustostan itibaren başlıyor olacak.12 Lerin yaz kursu olduğu için elbette erken başlıyor bizde.Bu 10 günlük tatilimde evde kaldığım sürece yine bol bol dizi,film,kitap yapmak istiyorum.

Napoli serisinin 2.kitabını bitirdim 3.kitaba geçmeden araya bu kitabı aldım.Okuması keyifli,gerçek bir hikaye.Zaten kısa bir kitap olduğu için 2 gün içinde bitti.Bu kadının adını taa lise zamanımda tarih dersinde duymuştum sonra da bu kitabın çıktığını öğenmiştim ama alıp okuma fırsatı bulamamıştım o zamanlar.Paulo Coelho sevgim tee o zamanlara dayanıyor diyebilirim.

Yanlış devirde doğmuş bir kadınım ben, hiçbir şey düzeltemez bunu. Gelecekte hatırlanacak mıyım, bilmiyorum ama şayet hatırlanırsam mağdur bir kadın olarak değil, cesur adımlar atmış ve ödemesi gereken bedeli korkmadan ödemiş biri olarak görülmek istiyorum.

Mata Hari'nin tek suçu özgür bir kadın olmaktı: Sınırlar ve sınırlamalarla dolu bir dünyada kaderine boyun eğmeyen bir kadın...



4 Ağustos 2024 Pazar

Kitap - Yeni Soyadının Hikayesi Elena Ferrante

 Herkese merhabalar efenim,

100 yılın en iyi kitabı olarak bu serinin ilk kitabı listelerin başında yer almış.Bence inanılır gibi değil yani ilk kitabını okuyup çok da fazla beğenmediğimi ilk postta söylemiştim listeye serinin 2.kitabı olan bu kitapta girmiş ama kaçıncı sırada olduğunu şimdilik hatırlayamıyorum.Bence bu kitap ilk kitabından daha iyi ve anlaşılırdı benim için.Çok fazla karakter ve aileler var o yüzden ilk kitapta bunları anlamak ve alışmak,karıştırmamaya başlamak anca oldu diyebilirim bir de Ruslar gibi kısaltmalarda kullanıyorlar benim için iyice bunalım oluyordu.Bu kitapta iki yakın kız arkadaşların büyüdüğünü(17 yaşlarda) ve hatta birinin evlendiğini görüyoruz.Baş karakterimiz olan kızımız aslında en yakın arkadaşının hayatına odaklanıyor.Okurken İtalyada ki bizden farklı olmayan ataerkilliği cringler geçirdim hatta bir çok sahnede "evlilik" adı altında kadına yapılan psikolojik ve fiziksel şiddeti okurken daraltılar geldi bana.Evliliğin sadece erkeklere yarayan bir kurum olduğunu ve dünyanın her yerinde bu şekilde olduğunu bir kez daha anlamış oldum.Hele de ataerkil yapısı olan bir toplumda yaşıyorsanız...

“Napoli Romanları”nın ikinci kitabı Yeni Soyadının Hikâyesi'nde Lila ile Lenu tüm zorluklara rağmen büyür, gelişir... Yeni evli, kocasıyla sorunlar yaşayan Lila, aile işinde çalışmaya başlar. Lenü ise hayatı ve kendisini sorgulayarak eğitimine devam ederken, doğup büyüdüğü tutucu ortamın dışına çıkmanın yollarını aramaktadır.

İki dostun bir adada geçirdikleri yaz tatilinde yaşananlarla tüm dengeler alt üst olur. Gözüpek ve tutkulu Lila için evliliğin dar kalıplarına sığmak gittikçe güçleşirken, Lenü, kendisini bulmak için köklerinden kopmayı göze alır. Aşk ve özgürlük; evlilik ve ayrılık; kıskançlık, sadakat, dostluk ve annelik… Genç¬lik döneminden yetişkinliğe doğru yol alan iki genç kadın, dolu dolu yaşamayı seçmekle bu duyguların sarkacında gidip gelerek, onları en etkili, en şiddetli halleriyle tecrübe eder.



İngiliz Dizisi : A Good Girl's Guide to Murder

 Herkese merhabalar efenim,

Dün geldiği gibi izlediğim Amazon da gezinirken Gizem kategorisinde çok satanlar arasında gördüğüm kitabın dizisinin yapmışlar ben alıp okumadan.O yüzden paramı başka şeylere harcarım deyip oturup diziyi izleyip bitirdim bir solukta.Katili tabiki de tahmin ettim.Filmlerde ya da dizilerde katili tahmin edebiliyorum ama kitap okurken bu çok mümkün olmuyor sanırım kesintili okuduğum için tam dikkatimi verip ipuçlarını yakalayamıyorum gerçi genelde ipuçları yerine hislerimle hareket edip yakalıyorum.Rehber öğretmen olmasam kesin dedektif olmak isterdim :)

Sakin bir İngiliz kasabasında 17 yaşındaki bir kızın öldürülmesinden beş yıl sonra, bir öğrenci gerçeği ortaya çıkarmaya ve asıl katili bulmaya karar verir.



2 Ağustos 2024 Cuma

Program : Gizem Ajanları

Herkese merhabalar efenim,

Netflix üzerinden izlediğim bir Kore programından bahsetmek istiyorum bugün sizlere.Kore programlarının yazılı bir senaryosu olduğunu bildiğim halde bazı yapımlarını cidden eğlenerek ve bu bilgiyi göz ardı ederek izliyorum.Bu tarz gizem ya da odadan kaçış programlarını izlemek  bence ayrı bir tatlı oluyor.

Aespa grubunun; lideri Karina
Oyuncu Kim Do-hoon
Oyuncu ve Şarkıcı Lee Hye-ri
Solo Şarkıcı John Park
Komedyen Lee Yong-jin
Komedyen Lee Eun-ji

Gibi sanatçıların yer aldığı bir yapım ve her bölümde belli bir görevleri oluyor bu kişilerin.Takım halde bu görevleri yerine getirmeye çalışıyorlar.Genelde doğaüstü görevler oluyor.


1 Ağustos 2024 Perşembe

Türk Dizisi : Zamanın Kapıları

 Herkese merhabalar efenim,

Esra Bilgiç ve Birkan Sokulluyu çift olarak ilk Netflix de yayınlanan Romantik Kaçış filminden izlemiş çok yakıştırmış ve beğenmiştim.Benden başka insanlarda beğenmiş olacak ki filmin ardından aynı çiftle bu diziyi yaptılar.Diziyi ben isminden dolayı ilk başta fantastik sandım.Sonra biraz araştırdığımda kitaptan uyarlandığını gördüm.İlk sezon 10 bölüm sanırım çünkü en son 10.bölüm 17 Temmuzda yayınlandı ondan sonrası da gelmedi ama çok arada bir yerde bıraktıkları için devamının 2.sezonda olacağını düşünüyorum zaten kitapta seri şeklinde ilerliyor.2.sezonu müsait olursam izlerim diye üşünüyorum çünkü dizi ilk başlarda sarsada bence bi 5.bölümden sonra falan bi tık sıkmaya başladı bölümler ve konular birbirini tekrar etmeye başladı gibime geldi.

İnsanlarla iletişim kurmadan, asosyal bir hayat süren Sinan, tam bir bilgisayar dehasıdır. Onun hayatı, Türkiye'nin en büyük iş insanlarından birinin kızı Nevra ile yollarının kesişmesiyle bambaşka bir hal alır. İkisinin yollarının kesişmesiyle geçmişin kapıları açılır ve bu süreçte gün yüzüne çıkan sırlar ile Nevra kendi gerçekliği ile buluşur. Köklerine doğru birlikte yolculuk yapan Nevra ve Sinan, kendilerini beklenmedik olayların içerisinde bulur. Yaşayacakları yüzleşme ve tutkulu aşk beraberinde birçok felaketi ve ölümü getirecektir.



Youtube - VLOG 93