23 Ağustos 2019 Cuma

Korku Filmi : The Curse of La Llorona

Herkese merhabalar efenim,
Conjuring evreninde geçen yapımlardan bana artık gına geldi ama korku film yapımcılarını sanırım gına gelmedi.Ben bu filmi bu evrende geçtiğini bilmeyerek izledim.Arkadaşlar gerçekten Exorcisizimden artık korkanınız gerçekten var mı ?! Kutsal su ile ve Hristiyanlık propagandasıyla gerçekten şeytanı ya da bilumum inan dışı kötü varlıkları def edebileceğine inanan bir Allahın kulu ? Tamam evren olarak ilk başta güzeldi iyidi orijinal bir fikirdi ama yıl 2019 oldu yahu 80'lerden kalma korku temasını ısıtıp ısıtıp öne koymak nedir?! Bir de 2019'un En İyi Korkunç Filmleri arasından bulup izledim ben bu filmi daha da bir şey demek istemiyorum.

Yönetmen:  Michael Chaves
Ülke:  ABD
IMDB:  5,6
Vizyon Tarihi:  19 Nisan 2019
Süre:  93 Dakika

Anna Garcia 1973 yılında Los Angeles'ta yaşayan bir sosyal hizmetler görevlisidir. Elindeki davalardan birinde derinlere indikçe karmaşık davanın içinde ürkütücü doğaüstü güçler olduğunu fark etmeye başlar. Bu doğaüstü güçlerin yarattığı etkiler, Anna'nın kendi ailesinin başına gelenlere benzer izler taşımaktadır. Bu doğaüstü izler, kendi eliyle mühürlenmiş korkunç bir kaderde sıkışıp kalan, korkunç görünüşü ve ölümle yaşam arasında sıkışan ruhu ile dehşet salan La Llorona'nın izleridir. La Llorona, yani "Ağlayan Kadın", gerçek hayatta bir kıskançlık krizi sonucu kendi çocuklarını boğmuştur. Acı içinde ağlarken kendini de azgın nehre atan kadının ismi, nesiller boyunca dehşetin kendisi olmuştur. Artık gözyaşları sonsuzdur ve geceleri onun ölüm çağrısını duyanların kurtuluşu yoktur. Kendi çocuklarının yerine geçirmek için çaresizce çocukları avlayan La Llorona, yüzyıllar geçtikçe arzusunda daha da vahşileşmiş ve yöntemleri daha da acımasız olmuştur. Çocuklarını tehlikeye soktuğundan şüphelenilen sorunlu bir annenin ürkütücü uyarısını göz ardı eden Anna ve küçük çocukları, korkutucu bir doğaüstü dünyaya çekilir. La Llorona’nın ölümcül gazabından kurtulmak için umutları, inancı sarsılmış bir rahip ve onun korkunun ve inancın çarpıştığı uçurumlarda sallanan mistisizmi olacaktır. Anna'nın ailesini kurtarmak için inançlarına sıkı sıkı sarılması ve ruhsal bir mücadele vermesi gerekecektir.

Marisol Ramirez, Jaynee-Lynne Kinchen, and Roman Christou in The Curse of La Llorona (2019)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...