6 Eylül 2022 Salı

Kitap - Mutlu Günlerimiz Gong Ji-Young

 Herkese merhabalar efenim,

Bugün ki kitap postunda Kore edebiyatından bir eser var.Oldukça güzel konusu olan insanı duygulandıran bir kitap aslında ama şu lanet olasu KPSS süreci ve kolumdaki sinir sıkışmalarından dolayı kitabı 1 ayda falan anca bitirebildim tabi kesik kesik okuyunca çok fazla içine girebilme şansımda olmadı maalesef ama kitabı kısaca şöyle özetlemek isterim.Hayata dair hiç bir sevinci kalmamış,tecavüze uğramış ve intihara meyilli olan 30'lu yaşlarında bir kadın ile tecavüz ve cinayetten hapishaneye düşmüş ve idam cezası almış bir adamın tanışması ve aslında üzerine insanlar tarafından yapıştırılan etiketlerin insanların hayatlarından ne anlamlara gelebileceğini dair,insanı,insan olmayı ve yaşamayı sorgulatan bi kitap.

Yetim, yoksul, ancak bir melek kadar saf olan Yun-Su'nun işlediği suçları öğrenince, Yu-Jong ilk zamanlarda ondan hoşlanmaz, hatta kendisini itici bulur. Cezaevinde başlayan bu arkadaşlık, Yu-Jong ve Yun-Su'nun yaşamlarındaki travmaları ortaya çıkarıp, onları iki özgür insana dönüştürebilecek midir?

1 yorum:

  1. hımm kore edebiyatının pek bilmiyoruz yaa bakalım okunabilir yani :)

    YanıtlaSil

Aksiyon Filmi : The Fall Guy

 Herkese merhabalar efenim, Sinemalara girdiği gibi kuzenimle gittiğimiz ve sinemada izlenmesi gerektiğini düşündüğüm izlemesi zevkli bir ak...