18 Eylül 2023 Pazartesi

Fantastik Film : City Of Ember

 Herkese merhabalar efenim,

Yemek yerken bir şeyler izlemek çok hoşuma gidiyor.Genelde gerilim ya da kanlı filmler izlediğimden yemek yerden bu tarz daha soft filmler izlemek hoşuma gidiyor.Netflix de yer alan orta sekmentte bir fantastik film diyebilirim.

Pırıl pırıl ışıldayan Ember kentinin hırslı ve tutkulu bir başkanı vardır. Bu çılgın adam, gelecek kuşaklar için muazzam bir ışık dünyası yaratmıştır. Ancak Ember’in en önemli ve güçlü jeneratörü bir gün arızalanır. Şehri aydınlatan tüm büyük lambalar bu arızadan ötürü yanıp sönmeye başlamıştır. Bu olaydan ötürü yaşadıkları kenti kurtarmak isteyen iki işgüzar genç, zamana karşı yarışmaya başlarlar ve şehrin gizli saklı tüm sırlarını öğrenmek için ipuçlarını kovalarlar. Amaçları tüm şehrin ışıkları sonsuza dek gitmeden, insanların kaçmalarını sağlamaktır. Jeanne Duprau’nun aynı adlı romanından uyarlanan yapım, Monster House’un yönetmeni Gil Kenan’ın ikinci filmi. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Taşların Anlattığı Clara Dupont Monod

 Herkese merhabalar efenim, Çalıştığım okuldaki edebiyat öğretmeni olan arkadaşım benim de iyi bir okuyucu olduğumu öğrendiğinde yeni aldığı...