7 Eylül 2023 Perşembe

Kitap - Yalın Tutku Annie Ernaux

 Herkese merhabalar efenim,

Nihayet size de açıklamanın vakti geldi diye düşünüyorum  artık :) Yarın nişanlanıyorum :) Evet şu bi ara ayrıldığımız kişiyle 2 ay önce tekrardan başardık ve artık bu işi nihayetine kavuşturmaya karar verdik.Toplamda 6 ay çıktığım biriyle (1 ayı ayrı geçti) evleniyorum ! Nişanımız yarın olacak aile arasında sade bi tören yapılacak Ekim ya da Kasım ayında da düğün yapmayı düşünüyoruz.Bakalım tabi her şeyin hayırlısı hakkımızda.Her şey olup biterken vlog çekmek istiyorum zamanı gelince elbette buradan sizinle de paylaşacağım :)

Bugün kitap postumuzda 2022 Nobel Edebiyat ödülünü almış bir yazardan rastgele seçtiğim bir kitap var.Ama anladığım kadarıyla yazarımız genel olarak kadın ve kadın cinselliği üzerine hikayeler yazıyor.Bu kitabı da sanki içinde otobiyografik şeyler aktardığı bir anı kitabıymış gibi geldi bana.İnsan aşık olduğu zaman hele de ayrı düştüğü ve kavuşamadığı bir aşka düştüğü zaman böyle şeyler yazıyor ve demek ki sonunda Nobel de alabiliyormuş dedirtti bana bu kitap.Bazı aşklar tutkudan oluşur bitirir insanı o tutkuya hapsolursun ve yaşamının çok değerli yıllarını bu hapis içinde geçirirsin o acıyla uyur uyanırsın bazı aşklar vardır karşılıklı saf sevgi ve saygıdan oluşur hayatının en güzel yıllarını gülerek ve eğlenerek geçirirsin ve sonradan da o günleri güzel gülümseyerek hatırlarsın.İkincisini arzuluyor elbette her insan hatta daha çok her kadın ... Ama buna sahip olabilmek cidden çok zor ... 

İsimsiz bir anlatıcı, evli ve yabancı bir adam, her şeyi tüketen bir tutku, saplantıya dönüşen bir aşk. Ernaux ispatsız, sade üslubuyla, cinsellik temelinde kurulan bu ilişkinin dinamiklerini, tutkunun tuzağına düşmüş kalbin arzularını, beklentilerini, arzulanan erkeğin varlığıyla özdeşleşmedikçe katlanılabilir olmaktan çıkan günlük işleri, sıradan olayları bütün içtenliğiyle, cesurca ortaya koyuyor.

Yalın Tutku, hangi toplumsal konuma ait olursa olsun, tutkunun insanları nasıl ele geçirebileceğini, kişinin iradesini nasıl hiçliğe indirgeyip körleştirebileceğini anlatan, nadir görülecek türden bir yüzleşme deneyimi.



1 yorum:

  1. aaaa ben de diyordum ki ya biri vardı yolları ayrılmıştı bu ne kadar çabuk oldu diye Allah seni aynı kişiymiş he sevindim aranızın düzeldiğine :)

    YanıtlaSil

Kitap - Taşların Anlattığı Clara Dupont Monod

 Herkese merhabalar efenim, Çalıştığım okuldaki edebiyat öğretmeni olan arkadaşım benim de iyi bir okuyucu olduğumu öğrendiğinde yeni aldığı...