28 Eylül 2023 Perşembe

Kitap - Vahşi Kadınlar Aoko Matsuda

 Herkese merhabalar efenim,

Japon öykü derlemesiyle devam ediyoruz edebiyat yolculuğuna.Japonya korku mitlerinin en çok kullanını şüphesiz ki intikamcı ruhlar elbette bunların başında da genelde kadınların intikamcı ruhları oluyor.Bu mit üzerine yazılmış bir takım korku ve kadın öyküleri diyebiliriz.

Tekinsiz öykülerle dolu Vahşi Kadınlar'da Aoko Matsuda Japon halk masallarını feminist bakış açısıyla yeniden yorumluyor. Matsuda binlerce yıllık anlatıları alıp günümüz Japonya'sına taşıyarak hayalet hikayelerini toplumumuzla ilgili daha büyük hakikatleri göz önüne sermek için ustalıkla kullanıyor.

Kapı kapı dolaşıp el feneri satan iki kadın, her gece konforlu bir banyo yapmak için ziyarete gelen neşeli bir aşık, bekar bir anne işteyken eve gelerek bebek bakıcılığı yapan sessiz bir ziyaretçi... Bu öykü kitabında temizlikten şatoları korumaya, seyyar satıcılıktan suçla savaşmaya kadar birçok yararlı hizmet sunan ruhlar ile insanlar yan yana geliyor, öte alem ile günlük hayat iç içe geçiyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aksiyon Filmi : The Fall Guy

 Herkese merhabalar efenim, Sinemalara girdiği gibi kuzenimle gittiğimiz ve sinemada izlenmesi gerektiğini düşündüğüm izlemesi zevkli bir ak...