15 Eylül 2023 Cuma

Kitap - Yarın Yok Ayşe Kulin

 Herkese merhabalar efenim,

Ayşe Kulin çok sevdiğim bir yazardır.Küçüklüğümden beri ne yazsa alır okurum genle ama son iki kitabında kendi tarzının fazlasıyla dışına çıktı ve artık cidden okuma zevki kalmadı hele de bu kitabı gerçekten inanılmaz vasattı.Distopya ya da fantastik kategorisi kesinlikle başarabildiği bi kategori değil yazarın.Kitap çok yapmacık ve çok biribirinden kopuk acele yazılmış gibi olmuş.Sonu da insanı tatmin etmiyor.Sürekli alakalı alakasız her şeyi Gezi ya da Türkiye siyasetine de bağlaması cidden aşırı baydı artık.

Ayşe Kulin Yarın Yok romanında, her zamanki ustalıklı ve sürükleyici üslubuyla bizi bu kez bambaşka bir zamana götürüyor. Günümüzden yüzlerce yıl sonra, Dünya'dayız. Aradan geçen zamanda gezegenimiz bütün doğal kaynaklarını tüketmiş, takvimi sıfırlayan felaket bir savaş yaşamış, hayatta kalan bir avuç insanın özverisiyle nihayet kalıcı bir barışa kavuşmuştur; ancak şimdi yine bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Merkez Şehir Devleti'nin en genç bilim kadınlarından biri olan Mira, uzun zaman önce biyolojik bir silah olarak üretilen Tayro virüsünün formülünün peşinde zamanları aşan büyük bir serüvene atılacak, bu sırada hem aşkı ve dayanışmayı hem de soyağacında yer alan cesur kadınları tanıyacaktır..



2 yorum:

  1. kulin tanımıyom aklımda olsun :) emanet çocuk u aldım bir de kore kitabını sokço :)

    YanıtlaSil
  2. Bende de var bu kitap okuyacağım kısmetse

    YanıtlaSil

Aksiyon Filmi : The Fall Guy

 Herkese merhabalar efenim, Sinemalara girdiği gibi kuzenimle gittiğimiz ve sinemada izlenmesi gerektiğini düşündüğüm izlemesi zevkli bir ak...