10 Mayıs 2024 Cuma

Kitap - Bir At Bara Girmiş David Grossman

 Herkese merhabalar efenim,

Bu kadar illet bu kadar oku oku bitmeyen bir kitap daha görmedim.Üstelik Man Booker ödüllü bir kitap.Sırf İsrail kitabı diye verdiler herhalde bu kitabı.Yoksa ne mizahı mizah ne içinde adam gibi bir olay oluyor ne adam akıllı bir hikaye bi seri düğüm çözüm var ne başka bir şey.Bir adam var saçma sapan dramatik bir komedyen olan yıllardır görüşmediği çocukluk arkadaşını standup gösterisine davet ediyor ve kendisi hakkında gözlemlerde bulunmasını ve kendisini eleştirmesini rica ediyor.Kitabın çoğunluğu adamın standup gösterisinde ki anlattıkları ile geçiyor ve cidden berbat bir kitap.

Kitap 200 sayfa kadar ama 95 sayfa anca dayanabildim daha fazla kitaba devam edecek gücüm kalmadı Nisan ayı boyunca elimde süründü resmen bence hakkı bu kadardı çok bile zaman tanıdım :)

Yarım kalan öyküler, söylenmeyen sözler, beklenmedik darbeler... Kitapları otuzu aşkın dilde okunan büyük yazar David Grossman, ustaca kurguladığı bu çarpıcı metinde son sayfasına değin soluk kesen bir öykü anlatıyor ve okurunu, sahnesinde tuhaf bir adamın, Dovaleh G.'nin dikildiği komedi kulübünün kapılarından içeriye sokuyor. Dovaleh G., parlak spotların altında, onu meraklı gözlerle izleyen seyircinin karşısında hayatını temize çekiyor ve adeta bir psikiyatrın koltuğunda uzanmışçasına geçmişin loş dehlizlerine dalıyor. Ters köşelerle dolu bir gösteri bu; sahnedeki adam kendi hikayesini anlatıyor ve bu hikayede espriler, seyircinin suratında birer yumruk gibi, birer tokat gibi patlıyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Youtube - VLOG 88