21 Mayıs 2024 Salı

Kitap - Mavi Bilet Sophie Mackintosh

 Herkese merhabalar efenim,

Amazon indiriminde gördüğüm ve merak edeip aldığım bir kitap.Ben daha çok polisiye bir kitap olduğunu düşünmüştüm nedense ama bir kadın distopyasıymış kitap.Bazen kitapları sırf kapaklarını beğendiğim için aldığımdan rastgele bir konu yüklüyorum bahtıma ne çıkarsa gibi bir durum oluyor.

Aslında distopya çok daha geniş bir kavramı kapsıyor bence.Bu kitaba distopya demek çok yavan da gelebilir çünkü hayat ve çevre tasvirinde başarısız çok sınırlı bir yerde kalmış bir kitap.Sadece kadınların anne olmak ya da olmamak adına sınırlandırma getirilmesini okuyoruz dünya tasvirine dair bir şey yok.Bir yerden sonra tekrara düşmüş bir kitap bence ve akıcılık sekteye uğramış bu konuda da.

Calla kura sisteminin nasıl işlediğini biliyor. Herkes gibi… İlk kanamanda bunu kura merkezine bildirip nasıl bir kadın olacağını öğreniyorsun. Beyaz bilet sana evlilik ve çocuk kazandırıyor. Mavi biletse kariyer ve özgürlük... Böylece seçme yükümlülüğünden kurtulmuş oluyorsun. Ve bir kez biletin kesildi mi, artık geri dönemiyorsun. Ancak ya sana uygun görülen yanlış bir hayatsa?

Mavi biletli Calla kaderini sorgulamaya başladığında kaçıp gitmek zorunda kalır. Ancak hayatta kalması kura merkezinin ve sistemin toplum dışına attığı kadınlardaki nitelikleri benimsemesine bağlı olacaktır. Karnında büyümekte olan bebeğiyle umutsuzluk içinde kaçan Calla, bir yandan da merkezdekilerin onu kendisinden daha iyi tanıyıp tanımadığı düşüncesiyle mücadele edip tehlike içinde anneliğe hazırlanmaktadır.



1 yorum:

Kitap - Kıyamet Park Alper Canıgüz

 Herkese merhabalar efenim, Dün kız kardeşim geldi.O yüzden 3 gün boyunca onunla zaman geçiricem evde 3 Temmuzda da Marmaris'e gidicez v...