29 Mayıs 2024 Çarşamba

Kitap - Bir Maskenin İtirafları Yukio Mişima

 Herkese merhabalar efenim,

Yukio Mişima dan daha önce ; Yıldız,Aşka Susamış,Denizi Yitiren Denizci kitaplarını okumuştum.Bu kitabı daha çok otobiyografik ögeler barındırıyormuş.Bu kitapla eşcinsel olduğunu anlamış oldum.Cinsellik,kadınlar,erkekler,ilişkiler,şehvet,arzu ve kan,şiddet temaları üzerinde duran genelde ve çok tutkulu bir şekilde bunların altını çizen bir yazar.Değişik bir yazarlığı ve kafası var açıkçası.Yazı dili çok edebi sanki şiir yazar gibi yazıyor.Bu kitapta da okuduğu ve ilham aldığını sandığım bir çok yazara ve şaire göndermeler yapıyor.Ergenliğinden yetişkinliğine kadar olan dönemde hayatına giren insanları ve onlara olan düşüncelerini anlatıyor.

Yukio Mişima, yalnız Japon edebiyatının değil, dünya edebiyatının da en önemli, üzerinde en çok tartışılmış yazarlarından biri. Her yapıtıyla Japon ruhunu, bir yandan ürkütücü acımasızlığı, öte yandan sonsuz kırılganlığıyla dile getirmiş; müthiş gözlem gücüyle derin, evrensel bir eser yaratmıştır.



1 yorum:

Kitap - Kıyamet Park Alper Canıgüz

 Herkese merhabalar efenim, Dün kız kardeşim geldi.O yüzden 3 gün boyunca onunla zaman geçiricem evde 3 Temmuzda da Marmaris'e gidicez v...