1 Aralık 2022 Perşembe

Kitap - Rüya Dükkanı Mi Ye Lee

 Herkese merhabalar efenim,

Kore edebiyatından çok güzel şeyler yayınlanıyor şu sıra yakın takipteyim.Bu kitaplardan biri de Mi Ye Lee'nin Rüya Dükkanı kitabı oldu.Kitabın üzerinde 1 yazdığına göre devam kitabı gelecek diye yorumladım kitabı sevdim aslında büyük olasılıkla ikinci kitabı çıkarsa onu da alır okurum diye düşünüyorum.Fantastik bir evrende fantastik bir hikaye okuyoruz.Rüyaların sanki bir maddeymiş gibi yaratılıp mağazalarda satıldığı,değişik müşterilerin olduğu hatta o mağazalarda çalışılabilmek için sınavların yapıldığı bir dünya okuyoruz.Baş kahramanımız Penny rüyaların satıldığı mağaza da çalışmak isteyen genç bir kızımız sınava ve mülakata girip işi kapıyor ve sonrasında bu rüya mağazasının derinliklerine dalıyoruz.Her katında farklı türde rüyaların satıldığı,değişik,fantastik,sürükleyici bir roman.Bu türü sevenlerin bir bakması gerek diye düşünüyorum bu kitaba.

Sadece uyurken ziyaret edebildiğiniz gizemli bir kasabada bulunan Dollagoot Bey’in Rüya Dükkânı’na hoş geldiniz! Çocukluk anıları, lezzetli yemekler, sahil kenarında gezintiler ve kâbuslar gibi her katında çeşit çeşit rüyalar satılan bu dükkânın, dünyanın dört bir yanından gelen hem insan hem de hayvan birçok müşterisi bulunuyor. Ziyaret öncesi pijamalarını giymeyi unutan müşteriler için ise Noktilukalar iş başında!

Dollagoot Bey’in Rüya Dükkânı’nda işe yeni başlayan Penny ile birlikte birbirinden farklı görevlere koşturacak, uykulu müşterileri karşılayacak ve tecrübeli Dollagoot Bey’den rüyalarla ilgili çok ilginç şeyler öğreneceksiniz. Ayrıca Kick Slumber, Yasnuj Otra, Wawa Sleepland, Doje, Aganep Coco ve daha nice rüya yaratıcılarıyla tanışma fırsatı yakalayacaksınız. Acaba bu sene Yılın Rüyası Ödül Töreni’nde, en büyük ödülü rüya yaratıcılarından hangisi alacak?

Yayımlandıktan kısa bir süre sonra Güney Kore’nin çok satanlar listesine girmeyi başaran genç yazar Mi-ye Lee’nin bu fantastik romanı ister bir genç ister bir yetişkin olun, hayal gücünüzü farklı bir âleme götürecek ve içinizi ısıtacak!

1 yorum:

Aksiyon Filmi : The Fall Guy

 Herkese merhabalar efenim, Sinemalara girdiği gibi kuzenimle gittiğimiz ve sinemada izlenmesi gerektiğini düşündüğüm izlemesi zevkli bir ak...