25 Temmuz 2022 Pazartesi

Romantik Film : Persuasion

 Herkese merhabalar efenim,

Bugünün film önerisinde Netflix 'e yeni gelmiş olan Türkçe çevirisiyle "İkna" var.Jane Austen'nin ölümsüz eserlerinden biri olan "İkna"yı beyaz perdeye uyarlanmışlar.Ben daha önce okumamıştım ama adını elbette çok fazla duydum.Konu olarak benim ilgimi pek çekmedi aslında ilk başta ama baş rolün de Dakota olunca bir şans vermek istedim.Genel olarak heyecanlı bir aşk filmi değil ama Dakota'ya dönem kıyafetleri inanılmaz yakışmış tam bir Jane Austen kitabı karakteri olmuş gibi hissettirdi bana.

Züppe ailesiyle birlikte iflasın eşiğinde yaşayan Anne Elliot (Dakota Johnson), modern duyarlılıklara sahip, dönemin kurallarına uymayan bir kadındır. İlişkilerini sona erdirmelerinden sonra şehirden ayrılan Frederick Wentworth (Jarvis) hayatına geri döndüğünde, Anne geçmişi geride bırakmakla ve ikinci şanslar söz konusu olduğunda kalbini dinlemek arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Taşların Anlattığı Clara Dupont Monod

 Herkese merhabalar efenim, Çalıştığım okuldaki edebiyat öğretmeni olan arkadaşım benim de iyi bir okuyucu olduğumu öğrendiğinde yeni aldığı...