9 Ocak 2021 Cumartesi

Kitap - Kitapları Kurtaran Kedi Sosuke Natsukawa

 Herkese merhabalar efenim,

Bugün yine iş başındayım işler yoğunlaşmadan ve akşam da geçe kalmadan bloğa uğrayıp günün postunu yazayım dedim.

En sevdiğim edebiyat olan Japon edebiyatına yeni eserler çıktıkça almaya ve okumaya gayret gösteriyorum çok farklı yayın evleri Japon edebiyatının popülerliğini kabul edip daha fazla farklı yazarlardan kitaplar basıyorlar bu elbette beni çok mutlu eden bir şey.Bu kitabı da Turkuaz Yayınlarının yeni çıkanlarından görüp almıştım daha önce " Kasiyer" kitabı oldukça popüler olmuştu yayınevinin sanırım onlarda devamını getirmek istediler :)

Fantastik bir roman ile karşınızdayım bu sefer.Japonların fantezi dünyası her zaman bizim bildiğimiz fantezi dünyalarından daha farklı oluyor.Bu kitapta sıradan liseli gençler ve kitapları kurtaran bir kedi var , kitaplarla dolu bir dünya ve konuşan kitap kurtarıcısı bir kedi bence oldukça tatlı bir hikaye mutlaka okunmalı :)

“Kitapların yüreği vardır,” dedi kedi birden.

“Kitaplar oldukları yerde kaldığı sürece, yalnızca kâğıt tomarından öteye geçmez. Muazzam güç harcanan şaheserler bile, muhteşem öykülerin anlatıldığı büyük eserler bile, kapakları açılmadığı sürece kâğıt parçalarından ibarettir. Fakat insanların duygularını döktükleri, değer verdikleri kitaplar, yürek barındırır.”

Sıradan bir lise öğrencisi olan Rintaro Natsuki, birlikte yaşadığı ve şehrin kıyısında küçük bir kitabevinin sahibi olan dedesinin ölümünden sonra bir başına kalır. Natsuki Kitabevi’nin tavana kadar tıka basa kitap dolu raflarının arasında mutsuz ve umutsuz geçirirken günlerini, nereden geldiği bilinmeyen konuşan bir kedi çıkar ortaya ve her şey birdenbire değişmeye başlar...Kitabevinin koridorları arasında ortaya çıkan gerçeküstü labirentlere girerek, birbirinden fantastik maceralar yaşarlar. Tutsak kitapların kaderi, Rintaro ve bu acayip kedinin elindedir artık...

Kitapları Kurtaran Kedi Japonya’nın çok satan yazarlarından Sosuke Natsukawa’nın kaleminden, kitapların da bir yüreği olduğunu ve başkalarını düşünen bir yüreğin gücüyle insanların mutlu bir hayata gülümseyebileceklerini bizlere hatırlatan bir roman.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tayland Dizisi : Ready, Set, Love

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de yer alan ve Türkçe çevirisi ile "Bekarların Savaşı" olan Tayland dizisinden bahsedicem sizl...