9 Ocak 2021 Cumartesi

Kore Dizisi: Memorial

 Herkese merhabalar efenim,

Bugün malum cumartesi evden çalışıyorum , LGS bölümünde olduğum için hafta sonu benim için çok değişik bir gün olmayacak gibi yakın zamanda yüz yüze derslere tekrardan başlıyor olucaz anlayacağınız ortalık yine şenlenicek ama tabi çocuklarda kuruma geleceği için iki kat dikkatli olmam gerekiyor Buca da kurumdaki herkes ki  buna çocuklarda dahil korona geçirmiş neredeyse tekrar geçirme ihtimalleri var mı bilmiyorum ama kendimi iki kat korumaya almam gerekiyor elbette :/

Dün akşam güncel dizilerimin yeni bölümünü izlerken canım Kore dizisi daha fazla izlemek istedi ama güncel dizilerden bana göre olanından pek bulamadım yayınlanmış izlemediğim eski dizilere bi bakayım dedim bu dizi dikkatimi çekti aslında politika konulu dizileri pek sevmem zaten bir çok kısmını atlayarak izledim dürüst olmak gerekirsek ama baş rollerdeki çiftin kimyası o kadar iyi izlerken bayıldım resmen ikiliye kız zaten benim gibi manyağın önde gideni olunca bi yakın hissettim kendimi Nanayı daha önce bir çok dizide izlemiştim aslında çok hoşuma giden değişik bir güzelliği var bence ama bu dizide izleyene kadar soğuk bi karaktermiş gibi geliyordu bana :)

Dizi, 'İlçe Halk Konseyi' acemi üyesi (Nana) ile ilkelerine bağlı bir memurun (Park Sung-Hoon) yolsuzluk yapan politikacıları açığa çıkarmak için birlikte çalışmasını konu almaktadır. İkili bu mücadele sırasında, yavaş yavaş kalplerini birbirlerine kaptırır.

Karakterleri:

Nana dizide akla gelebilecek her part-time işinde çalışan Koo Se-Ra karakterini canlandırmaktadır. Ne bir statüsü ne de fazla parası vardır. Ancak, kendine güveni oldukça fazla birisidir. Yerel ilçe ofisine, sürekli sivil şikâyette bulunduğu ve bir çözüme ulaşana kadar şikâyette bulunmaya devam ettiği için memurların baş belasıdır. Bir gün, 'İlçe Halk Konseyi'nin bir üyesi olma fırsatı yakalar. Dahası, 90 iş günü sürecek olan 'İlçe Halk Konseyi' üyeliği ona 50 Milyon Won kazandıracaktır.

Park Sung-Hoon dizide yerel bir ilçe ofisinde bir memur olarak çalışan Seo Kong-Myung karakterini canlandırmaktadır. İşini her zaman iyi ve kurallara uygun olarak yapar. Ancak, diğer insanların işlerinde yaptıkları hataları her seferinde onların yüzlerine vurduğu için kimse onunla çalışmak istememektedir. Koo Se-Ra (Nana) ile karşılaştıktan sonra hayatı oldukça ilginçleşir.

Yoo Da-In dizide başarılı bir avukat olan Yoon Hee-Soo karakterini canlandırmaktadır. Elit bir üniversitenin hukuk bölümünden mezundur. Çok çalışması sayesinde, mesleğinde büyük bir başarı elde etmiş, hırslı ve mükemmeliyetçi birisidir. Bağlantıları aracılığıyla Ulusal Meclis'te yer almayı hedeflemektedir.

Han Joon-Woo dizide bir sekreter olan Kim Min-Jae karakterini canlandırmaktadır.

Bae Hae-Sun dizide belediye başkanı olan Won So-Jung karakterini canlandırmaktadır. Kamu sınavını geçtikten sonra sırasıyla Seul sözcüsü baş yöneticisi, planlama ve koordinasyon bakan yardımcısı, belediye başkan yardımcısı olmuş ve son olarak belediye başkanlığına kadar yükselmeyi başarmıştır. Siyasi partisi ile birlikte Mawon bölgesini ele geçirmeye çalışan hırslı ve soğukkanlı birisidir.

Oh Dong-Min dizide bir meclis üyesi olan Go Dong-Chan karakterini canlandırmaktadır. Babasının sayesinde bu ayrıcalıklı pozisyonu elde edebilmiştir. Yoon Hee-Soo’ya (Yoo Da-In) karşı romantik duygular beslemektedir.

Kim Hyun-Mok dizide ilçe ofisinin en genç çalışanı olan Jung Yong-Kyu karakterini canlandırmaktadır. Sadece çok konuşkan biri değil aynı zamanda siyasi stratejiler oluşturmak için çevresini gözlemleyerek bilgi toplayan biridir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İngiliz Dizisi : Baby Reindeer

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de yer alan ve mini bir İngiliz dizisinden bahsedicem bugün sizlere.Instagram postlarında görüp merak et...