3 Haziran 2020 Çarşamba

Anime : Kaguyahime no monogatari

Herkese merhabalar efenim,

Bugün çocukların dışarı çıkma günüydü kurumda sınav yaptık onlara artık son düzlükte oldukları için maskeyle sınava girmeye de alışmaları gerekiyor.Hem sınavın olması hem de kurumun rutin rehberlik işleri derken yine bir günü daha devirdik ve yorgun argın geldim eve.Özledim elbette bu yorgunluğu ama hiç bir şekilde eskisi gibiymiş gibi gelmiyor yeni dünya düzenine alışmaya çalışıyorum ben de herkes ve her kurum gibi.

Neyse efenim bugün ki postumuzda yine bir Ghibli Studio'dan Netflix de yer alan bir anime var.Huzur verici Japon tasvirlerinin olduğu güzel bir feminizim hikayesi.Japonya da böyle bir eserin çıkması oldukça önemli çünkü Ataerkil yapısı oldukça güçlü olan bir millet aslında Japonya.Prensesliğe bakış açısı,kadınlara bakış açısı vb şeylerde ön plana çıkan enfes bir anime her kadın izlemeli,izlettirilmeli :)

Bir gün, yaşlı bir oduncu ve onun karısı tarafından bir bambu ağacının parıldayan sapında bulunan avuç içi büyüklüğündeki gizemli küçük kız, hızla büyüyerek, güzeller güzeli bir kadına dönüşür. Kendisiyle karşılaşan her insan bu esrarengiz kızdan etkilenir. Prensler bu gizemli prenses ile evlenebilmek için sıraya girer. Fakat Kaguya'nın aradığı çok daha kozmik bir aştır.

Kaguyahime no monogatari (2013)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Garson Matias Faldbakken

 Herkese merhabalar efenim, Norveç edebiyatı çok sevdiğim ya da takip ettiğim bir edebiyat değil açıkçası.Soğuk ve bence sıkıcı bir edebiyat...