23 Haziran 2020 Salı

Kitap - Rüzgarın Şarkısını Dinle Haruki Murakami

Herkese merhabalar efenim,

Her gün 1 kitap bitiriyorum resmen ve bu halimden de acayip memnunum okuyamadığım zamanların acısını çıkardım resmen oh be !

Murakami'nin ilk yazdığı ama en son yayınlanan kitabı.İlk önce yayınlanmasına izin vermemiş sanırım bunun nedeni de bu kitabın diğer kitaplarına oranla çok fazla amatörce yazılmış olması zaten çok kısa bir kitap okuması da elbette Murakami olduğu için çok kolay ve çok akıcı zaten daha ilk kitabından belli etmiş kendini Murakami.

Kesinlikle güzel biri değildi. Ancak “güzel biri değildi” demekle ona haksızlık etmiş olurum. “O, kendine yakışır güzelliğe sahip biri değildi” demek daha doğru bir ifade olur.Tek bir fotoğrafı var bende. Fotoğrafın arkasında tarih ve not da var; 1963 Ağustos. Başkan Kennedy’nin başından vurulduğu yıl. Yazlık bir yerlerde gibi, sahildeki dalgakırana oturmuş, biraz keyifsiz bir şekilde gülümsüyor.

Saçı Jean Seberg modelinde kısacık kesilmiş, kırmızı çizgili kumaştan, uzun kollu bir elbise giymiş. Hem biraz tuhaf, hem de güzel görünüyor. İnsanın yüreğine dokunan bir güzellik bu. Kız arkadaşımın neden öldüğünü kimse bilmiyor. Kendisinin bilip bilmediğinden de şüpheliyim nedense.

Haruki Murakami’nin yirmili yaşlarının sonunda yazdığı, çevrilmesine yıllar sonra izin verdiği ilk romanı Rüzgârın Şarkısını Dinle Murakami okurlarını şaşırtacak ipuçlarıyla dolu…

(Tanıtım Bülteninden)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fantastik Film : V for Vengeance

 Herkese merhabalar efenim, Bayramın ilk gününde annemler yengemlerle birlikte Amasyaya gitmişlerdi.Beni de kuzenimin evine bıraktılar.Biz d...