29 Aralık 2021 Çarşamba

Distopya Filmi : Don't Look Up

 Herkese merhabalar efenim,

Bugün film postumuzda şu sıralar çok konuşulan Netflix filmi var.Kadrosunda  Leonardo DiCaprio,Jennifer Lawrence,Cate Blanchett, Meryl Streep, Jonah Hill, Timothée Chalamet konuk oyuncu olarak da Ariana Grande olunca filmden beklenti oldukça yüksek oldu tabi.Filme kara komedi mi desem yoksa distopya mı desem bilemedim sonuç olarak filmin finalinden dolayı distopya kategorisine sokma kararı aldım.Filmin başları cidden aşırı sıkıcıydı o yüzden bazı yerleri atlayarak izledim gerçek bir felaket senaryosunda Amerika'nın aslında olaylara nasıl bakacağı hakkında gerçekçi bir bakış açısı olmuş bence.Şu sıralar yüce Amerika yerine Amerika'yı eleştiren bu tarz yapımlar oldukça fazla olmaya başladı öz eleştiri yapabilmek bence Amerikan sineması için oldukça büyük bir erdem.

Dev bir göktaşının gezegeni yok edeceği konusunda insanları uyarmak için çalışan iki gökbilimcinin hikayesini konu ediyor. İnsanlık büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Everest Dağı büyüklüğünde bir kuyruklu yıldız hızla Dünya'ya yaklaşmaktadır ve oluşacak çarpışma Dünya'nın yok olmasına neden olacaktır. Astronomi yüksek lisans öğrencisi olan Kate Dibiasky'nin yaptığı bu keşif, insanlığın kurtulmasını sağlayacaktır. Kate ve Dr. Randall Mindy, insanlığı yaklaşmakta olan tehlikeye karşı uyarlamak için bir medya turuna çıkmaya karar verir. Kare ve Randall, insanları yaklaşan felaketten haberdar etmek için büyük çaba harcarken kendilerini beklenmedik durumların içinde bulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Kimdir Bu Mitat Karaman? Doğu Yücel

 Herkese merhabalar efenim, Geçmiş zamanın birinde iş arkadaşım bana Doğu Yücel'in kitabını önermişti bende okuyup çok beğenmiştim adamı...