29 Aralık 2021 Çarşamba

Kitap - Manken Ch'oe Yun

 Herkese merhabalar efenim,

Aylardır elimde süründükten sonra artık dayanamayıp son 20 sayfasını okumadan kütüphaneme kaldırdığım bir kitaptan bahsedicem size.Şu sıralar derslerle kafam çok yoğun olduğu için belki de bu kitabın içine yeterince giremedim sanırım ya da kitap benim için fazla soyut ve karmaşık kaldı.İki ihtimalde var aslında işin içinde.Yazarın karakterleri bölüm bölüm gözlerinden anlatıp bir de karakterlere deniz canlılarının isimlerini verince karakterler erkek mi yoksa kız mı onu bile anlayamadım bi süre kim kimin nesi o kısımda çok karışıklık yaşadım.Yaklaşık bi 100 sayfa falan sonra olaylar ben de yerine oturmaya başladı bu sefer de kitap aşırıc sıkıcılaşmaya başladı.Sonuç olarak benim için bu Kore edebiyatından olan kitap sınıfta kaldı.

Jini, küçük yaşta reklamlarda oynamaya başlayıp ailesinin geçimine katkıda bulunuyor. Erkek kardeşi, kız kardeşi, annesi ve menajeri onun güzelliğini sömüren bir çarkın parçalarına dönüşüyor. Zamanla bu maddi dünyanın değerlerine yabancılaşan Jini, evini, işini, ailesini terk edip manevi bir yolculuğa çıkıyor.

Jini’nin öyküsü onun hiç tanımadığı gizemli bir kahramanınkiyle kesişiyor. Arzularının peşinden giden bir erkeğin ve dünyanın arzularından uzaklaşmaya çalışan bir kızın yolları birleşiyor. Jini evini neden terk ediyor? Neden kimseyle konuşmuyor? Onun sırları su yüzüne çıktıkça, hakikatin karanlığı da etrafındakileri sarmaya başlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Kimdir Bu Mitat Karaman? Doğu Yücel

 Herkese merhabalar efenim, Geçmiş zamanın birinde iş arkadaşım bana Doğu Yücel'in kitabını önermişti bende okuyup çok beğenmiştim adamı...